zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Daimler verwerft belang in accuspecialist Sila Nano


Alameda/Stuttgart (VS/DE) , 24 april 2019
Daimler AG heeft een minderheidsbelang verworven in de Amerikaanse specialist op het gebied van batterijmaterialen Sila Nanotechnologies Inc. (Sila Nano).

Het Amerikaanse bedrijf wordt volgens de autoproducent beschouwd als een toonaangevende ontwikkelaar van nieuwe batterijmaterialen die beter presteren dan de huidige lithium-ion technologieën. Sila maakt gebruik van het potentieel van silicium voor de productie van batterijen met een hoge energiedichtheid.

De investering geeft Daimler een zetel in de raad van bestuur van Sila Nano. De investering maakt deel uit van de laatste financieringsronde onder leiding van Daimler. ‘We zijn op weg naar CO2-vrije mobiliteit. (...) De vooruitgang die Sila Nano heeft geboekt op het gebied van batterijprestaties is veelbelovend. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en bundelen onze expertise voor verdere ontwikkeling en snelle commercialisering', zegt Sajjad Khan, Executive Vice President voor Connected, Autonomous, Shared & Electric Mobility bij Daimler AG.

Innovatieve chemie

Sila Nano is gevestigd in Alameda, Californië, en vervangt de conventionele grafietelektroden volledig door zijn gepatenteerde silicium composieten. Deze bieden een hoge energiedichtheid en cyclusstabiliteit. De materialen kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande Li-Ion productiefaciliteiten en maken een efficiënte grootschalige productie mogelijk.

Terwijl de vooruitgang van de traditionele Li-Ion batterijchemie geleidelijk stagneert, werkt Sila Nano aan de ontwikkeling van de volgende generatie batterijchemie met behulp van het materiaal silicium. ‘Deze chemie levert een energiewinst op tot 20 procent in vergelijking met conventionele Li ionen', aldus Gene Berdichevsky, medeoprichter en CEO van Sila Nano.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts