zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Digitaal roboticaplatform voor ‘beste uitvinding van 2018’ (video)


Munchen (DE), 23 april 2019
De Panda, een robotarm van Franka Emika, werd uitgeroepen tot ‘beste uitvinding van 2018’. Deze maand werd Franka World gelanceerd, een digitaal roboticaplatform dat interactie mogelijk maakt tussen onderzoekers, partners, klanten, ontwikkelaars, leveranciers en robots. Op het platform is het mogelijk om nieuwe toepassingen voor de Panda aan te bieden, net als geïntegreerde hardware als beeldverwerkingssystemen.

Met de online community Franka World kunnen partnerbedrijven en ontwikkelaars hun expertise op het gebied van collaboratieve robots delen. De geïntegreerde toegang maakt producten en diensten gemakkelijk en toegankelijk. Daarnaast kunnen verschillende robots, ongeacht de fysieke locatie, in een netwerk worden verbonden met elkaar om onderling informatie uit te wisselen. Op de dag van de introductie waren er al meer dan honderd robotapps te vinden in de shop van Franka World. Verwacht wordt dat dit aantal het komende jaar aanzienlijk zal toenemen.

Tekst gaat verder onder de video
De promotievideo van Franka Emika voor het nieuwe platform Franka World.


WiredWorkers , Nederlandse partner van Franka Emika, hoopt dit jaar zijn eigen apps op het platform aan te kunnen bieden. De komst van Frank World is volgens hen een nieuw hoofdstuk in de wereld van collaboratieve robotica. ‘Franka World biedt ons de mogelijkheid om wereldwijd samen te werken aan het verbeteren van de Panda. Wij hopen dat de ontwikkeling van deze robot in een stroomversnelling komt waardoor we steeds meer automatiseringsoplossingen kunnen aanbieden', aldus Robbin Mennings, oprichter van WiredWorkers. Volgens WiredWorkers is het platform vooral een goede oplossing voor mkb-bedrijven, aangezien innovaties nog niet voldoende hun weg hebben gevonden naar het midden- en kleinbedrijf.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts