zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Half miljoen voor bevorderen zij-instroom in mkb-metaal


Hazerswoude-dorp, 23 april 2019
Het blijft voor bedrijven in het mkb-metaal onverminderd lastig om goed gekwalificeerde vakmensen te vinden. FNV, CNV, de Unie en Oom hebben nu een half miljoen beschikbaar gesteld voor projecten die zij-instroom bevorderen.

Metaalunie, FNV, CNV, De Unie en OOM willen werkgevers in het mkb metaal ondersteunen bij hun zoektocht naar vakmensen. Daarom hebben zij een ‘impulsbudget' van € 500.000 beschikbaar gesteld voor projecten die het opleiden en aannemen van zij-instromers bevorderen. Hierbij valt te denken aan kandidaten uit de Wajong, bijstand of WW, statushouders, doorburgeraars, schoolverlaters zonder diploma of werknemers uit andere sectoren.

Gespecialiseerde partijen - zoals gemeenten, UWV, VluchtelingenWerk, re-integratiebureaus en organisaties die zich bezighouden met de in/doorburgering en toeleiding van kandidaten uit de participatiewet - worden de komende tijd uitgenodigd om een projectplan in te dienen om zij-instromers duurzaam te plaatsen bij bedrijven in het mkb-metaal.

Projecteisen

Om een bijdrage te ontvangen moeten projecten voldoen aan verschillende eisen. Zo moet er aandacht zijn voor de werving, selectie en opleiding van kandidaten. Bij metaalbedrijven moeten vacatures worden gezocht en zowel kandidaten als bedrijven moeten worden begeleid tijdens de opleiding. Ook is het belangrijk dat het project een samenwerking is met minimaal 1 medeprojectpartner die mee-investeert in geld of uren. In 2019 moeten de projecten uitgevoerd worden.

Partijen die een bijdrage willen aanvragen uit het impulsbudget, kunnen een projectplan mailen naar zijinstroom@oom.nl . Een bestuurscommissie beoordeelt de projecten en besluit over de toekenning van een budget.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts