zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Innovatiecentrum voor 3D-metaalprinten schaalt op naar K3D-AddFab


Eindhoven, 22 april 2019
AddLab in Eindhoven startte In 2013 als een van de eerste met het open innovatiecentrum voor 3D-metaalprinten. De partners daarin KMWE, NTS-Group, Machinefabriek De Valk en K3D gaan deze samenwerking vervolgen onder de naam K3D-AddFab. Daarmee schalen ze hun gedeelde infrastructuur voor 3D-metaalprinten op naar serieproductie.

K3D heeft al eerder succesvol een samenwerkingsverband in Terborg opgezet en na de aankoop van hun eerste MetalFAB1 3D-metaalprintsysteem in 2016 zijn er al meer dan 45.000 onderdelen voor industriële toepassingen geprint.

Met K3D als organiserende partner wordt K3D-AddFab het tweede centrum in hun groeiende gedistribueerde productienetwerk in Nederland. K3D-AddFab is hiervoor een samenwerking aangegaan met Additive Industries, de enige Nederlandse fabrikant van industriële 3D-metaalprintsystemen, die ook ondersteuning bij proces- en productontwikkeling biedt. Het MetalFAB1-3D-metaalprintsysteem van K3D-AddFab werd aan de partners op het hoofdkantoor van Additive Industries in Eindhoven overgedragen en het zal op de gloednieuwe Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven geïnstalleerd worden.

‘We zijn er trots op dat onze unieke samenwerking op het gebied van industrieel 3D-metaalprinten nu een volgende fase in gaat en dat we nu specifiek opschalen naar serieproductie van hightech onderdelen en componenten voor lucht- en ruimtevaart. Het K3D-AddFab-team zal een integraal onderdeel worden van het K3D-netwerk van 3D Printing Technology Centers', aldus Luuk Wissink, CEO van K3D. ‘Binnen K3D-AddFab zullen we samenwerken aan onze ontwikkelprojecten voor de hightech-industrie en vliegtuigbouwklanten, zoals Airbus. De gezamenlijke locatie op BIC helpt ons om de additieve technologieën te combineren met onze kernactiviteiten in subtractieve processen, zoals frezen en draaien', vervolgt Edward Voncken, CEO van KMWE en voorzitter van Brainport Industries.

‘Voor ons is K3D-AddFab enerzijds de proeftuin voor gedistribueerde 3D-fabricage in veeleisende markten, anderzijds fungeert het als een extra training- en demonstratiecentrum om de hoek van ons hoofdkantoor in Eindhoven. Door onze nauwe samenwerking zal de leercurve, die begon toen we AddLab bijna zes jaar geleden haar deuren opende, versnellen, voegt Jan-Cees Santema, Sales Director Europe van Additive Industries toe.

Innovatiecentrum voor 3D-metaalprinten schaalt op naar K3D-AddFab '
Vanaf links: Hans Reutelingsperger (NTS), Paul Neggers (NTS), Jaap Bulsink (K3D), John Hagelaars (Machinefabriek de Valk), Edward Voncken (KMWE), Luuk Wissink (K3D), Jan-Cees Santema (Additive Industries), Ilko Bosman (Additive Industries) en Daan Kersten (Additive Industries).
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts