zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Investering maakt opschaling mogelijk voor producent thuisbatterijen


Utrecht, 18 april 2019
DOEN Participaties investeert in het Utrechtse bedrijf iwell, wat een opschaling mogelijk maakt voor de productie van het batterijopslagsysteem.
Iwell wil dit jaar haar thuisbatterij in honderd appartementencomplexen plaatsen, voor volgend jaar zijn er vijfhonderd plaatsingen gepland. Het systeem Cube is volledig herbruikbaar en vlakt piekbelasting af voor hoogbouw. Schone zonnestroom wordt opgeslagen, wanneer de zon niet schijnt wordt er energie terug geleverd. Daarnaast levert de batterij ook stroom op momenten dat er veel vraag is. Hiermee wordt de piekbelasting verlaagd, waardoor een lagere netwerkaansluiting mogelijk is.

Opschaling

Met de investering van DOEN Participaties kan Iwell nu opschalen naar vijfhonderd in plaats van honderd plaatsingen van thuisbatterijen. Jan Willem de Jong, commercieel directeur van Iwell: 'Alle investeringen in IT en productiefaciliteiten zijn nu in gang gezet, waardoor de gestelde doelen realistisch en haalbaar zijn.'

Afgelopen jaar won Iwell de Global Goals Social Impact Challenge van VNG en BNG Bank. Momenteel wordt er gesproken over een financieringsaanvraag bij het BNG Duurzaamheidsfonds , zodat de Cube batterij straks ook kan worden geleased.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts