zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

VR-trainingssysteem voor heftruckchauffeurs


Tilburg, 18 april 2019
DB Schenker presenteerde afgelopen februari in Stuttgart een prototype van het eerste VR-trainingssysteem voor heftruckchauffeurs. Deze zomer zal het systeem als pilot in gebruik worden genomen bij DB Schenker in Tilburg.

DB Schenker ontwikkelde de VR-toepassing samen met het Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics IML in het EnterpriseLab voor logistiek en digitalisering. Met de toepassing kan de training tot heftruckchauffeur worden verkort. Ook is het hierdoor mogelijk om te oefenen in de opslagomgeving van de locatie. Het systeem simuleert typische opslag- en ophaalproceesen. 

Het prototype bestaat uit een nagebouwd heftruckbesturingssysteem en is verbonden met de VR-bril. De combinatie met het sturen en tegelijkertijd 360 graden rondkijken via de bril, maakt dat de situatie in een warehouse precies wordt nagebootst.

Christoph Schlüter van het Fraunhofer IML: 'Het is vooral een aanvulling op de traditionele veiligheidsopleiding. Het systeem maakt het mogelijk gevaarlijke situaties te simuleren die niet in een echte training kunnen worden toegepast. Een persoon die vanuit een zijgang het pad oploopt bijvoorbeeld.'


Pilot

Rob Kitzmann-Vreede, Project Manager Continuous Improvement bij Schenker Logistics Benelux vertelt over de pilot in Tilburg. 'Het type dat we in de zomer in gebruik gaan nemen is veel uitgebreider dan het prototype. Het virtuele magazijn is een kopie van het Tilburg Logistics Center. De opdrachten die je moet uitvoeren met de simulator betreffen logistieke standaardprocessen, waardoor het eenvoudig voor andere landen te implementeren is. Verder zijn er verschillende spelvormen ingebouwd. Allerlei regels en veiligheidsaspecten komen aan bod ten aanzien van heftruckveiligheid. Denk aan overtredingen als je geen gordel draagt, schade rijdt etc. Ook tijd speelt een factor.'

Na voltooiing van de pilotfase in Tilburg, is een uitrol met doorontwikkelde functionaliteiten gepland binnen de DB Schenker-vestigingen wereldwijd.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de transport?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts