zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Economische onzekerheid laat investeringen in start-ups dalen


Amstelveen, 17 april 2019
In het eerste kwartaal van 2019 werd er 53 miljard dollar (47 miljard euro) geïnvesteerd in start-ups, 25 procent minder dan het laatste kwartaal van 2018. Het aantal transacties nam ook af, van 3.901 eind vorig jaar, tot 2.657 in het eerste kwartaal van 2019.

Dat meldt financieel dienstverlener KPMG in de Venture Pulse, haar kwartaalonderzoek naar werelwijde investeringen in startups. Met name in Europa namen de transacties af, van 882 naar 487. transacties  De totale investeringen in Europa daalden van 7,47 miljard dollar (6,60 miljard euro) naar 6,53 miljard dollar (5,77 miljard euro).

 

Terughoudend

‘Vooral de onzekerheid over Brexit, de verwachte economische neergang in China en de aanhoudende handelsconflicten tussen de Verenigde Staten en andere landen zorgen voor terughoudendheid bij investeerders', vertelt Daniël Horn van KPMG.

‘Vorig jaar werd voor een bedrag van meer dan 8 miljard dollar (7,1 miljard euro) in de opkomende landen geïnvesteerd, fors meer dan een jaar eerder. Dit jaar zal dit bedrag naar verwachting veel hoger zijn.' Voor Europa ziet KPMG nog steeds veel interesse van investeerders in kunstmatige intelligentie.

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts