zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Beste vmbo-lassers komen uit Groningen en Zuid-Holland


Rotterdam, 15 april 2019
Tim Buurke van Winkler Prins in Veendam en Valentijn Berlijn van het Comenius College in Capelle a/d IJssel zijn de twee winnaars van de landelijke vmbo-Laswedstrijden 2019 die het Nederlands Instituut voor Lastechniek jaarlijks organiseert. In totaal deden 28 kandidaten mee. Buurke won het onderdeel TIG-lassen, Berlijn werd eerste bij het MAG-lassen met massieve draad.
De Laswedstrijden 2019 vonden plaats bij Techniek College Rotterdam op de locatie van de RDM Campus. De RDM was vroeger een werf waar scheepsreparaties werden verricht en nieuwe schepen gebouwd. Afgelopen woensdag diende deze RDM Campus als nationaal podium waar de aanstormende lastalenten hún vakmanschap en passie voor het lasvak konden laten zien.

Dit jaar waren er geen voorrondes, de studenten mochten als finalewerkstuk een houtkacheltje ontworpen door NIL-examinator Wim Maassen en Yvonne Olgers, Productmanager Onderwijs van het Nederlands Instituut voor Lastechniek, samenstellen en hechten. Net als in voorgaande jaren bevatte ook dit werkstuk alle aspecten die een lasser op niveau 1 moet beheersen.

De uitslagen lagen zo dicht bij elkaar, dat er met halve punten per las gerekend werd. Tim Buurke en Valentijn Berlijn vielen in de prijzen. Naast een beker wonnen ze een lashelm, beschikbaar gesteld door Speedglas 3M en Lincolm Electric. Ook biedt Shell de twee winnaars een stageplaats aan.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts