zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Experts: 'Dreigend tekort aan koper doet prijzen stijgen'


Santiago (VS), 12 april 2019
Op het moment worden enkele grote nieuwe kopermijn-locaties ontwikkeld. Volgens experts mag dit echter niet baten. De extra productie van 1 miljoen koper in 2023 kan he gat tussen de vraag en het aanbod van koper niet dichten. Dit zou leiden tot de meeste krappe markt in vijf jaar.

Dit meldt de Metaalkrant naar aanleiding van de uitkomsten van de Cesco conferentie in Santiago. Volgens experts is het verwachte tekort een indicator voor marktprijs van semi-verwerkt kopererts. In 2023 zou er een tekort aan koper zijn van 270.000 ton. Voordat de bouw van de nieuwe kopermijn-locaties bekend was (Anglo American Plc en Teck Resources gaan net als First Quantum Metals binnenkort produceren) was de prognoses nog slechter. Nu wordt voor dit en volgend jaar zelfs een klein overschot verwacht.

Banken en makelaars als Morgan Stanley en Macquarie Group verwachten dat de waarde van koper flink gaat stijgen. 'Wij zien een klassieke middelcyclus,' stelt Colin Hamilton, leidende redacteur voor goederen bij BMO Capital Markets. 'Geen enkel bedrijf heeft voldoende koper, juist nu het nodig is. En er staan flink wat projecten op de planning in 2022-2023 waarvoor we misschien zelfs naar een vervangend product moeten gaan zoeken.'

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts