zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Bouw circulaire staalfabriek PMC van start


Delfzijl, 8 april 2019
Purified Metal Company (PMC) liet afgelopen week in Delfzijl de eerste heipaal voor haar nieuwe staalfabriek in de grond slaan. De fabriek, waar asbesthoudend staal wordt gerecycled, moet in juli 2020 operationeel zijn.

Na gesprekken met lokale en regionale overheden is besloten om de fabriek te plaatsen in Delfzijl. De fabriek wordt geëngineerd door Küttner, Royal Haskoning en Visser Smit Bouw. Nog voordat de bouw begon was de fabriek al genomineerd voor een Europese prijs . Eerder vormde de financiering nog een probleem, in 2018 is dit afgerond, waardoor nu gestart kan worden met de bouw. In een video op de website van PMC is te zien hoe de eerste heipaal de grond in gaat.

Initiatiefnemers van PMC Jan Henk Wijma, Nathalie van de Poel en Bert Bult hebben ieder een achtergrond in de staalindustrie. Toen zij opmerkten dat gecontamineerd trein schroot niet voldoende kon worden gereinigd ontstond het idee om het asbest te vernietigen en het staal te recyclen door dit te smelten in een staalbad van 1550 graden. Asbest zou zich hierbij omzetten in componenten die al aanwezig zijn in het staalbad, namelijk siliciumoxide, magnesiumoxide en water.

PMC geeft aan dat er verschillende technologieën aan elkaar gekoppeld zijn voor het gepatenteerde PMC proces, zoals sub-atmosferische onderdruk, staal schroot schaar, inductieovens en een gietmachine. De Universiteit Aachen heeft het proces technologisch getest en in het laboratorium bewezen.

Purified Metal Blocks

Staal wordt geproduceerd op basis van door metallurgen gemaakte chemische analyses. Hierdoor ontstond bij PMC het idee om het gecontamineerde staalschroot niet meteen om te zetten in staal maar er een premium grondstof van te maken. Dit eindproduct hebben zij Purified Metal Blocks genoemd. Iedere kilo geproduceerde PMB bespaart 1 kilogram CO2, doordat er voorkomen wordt dat staal geproduceerd wordt door erts.

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts