zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Inspectie gaat scherp controleren op kankerverwekkende stoffen in bedrijven


Utrecht, 4 april 2019
De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ) heeft aangekondigd de komende periode scherpe controles te gaan uitvoeren bij bedrijven die met kankerverwekkende stoffen werken.

Volgens de Inspectie SZW hebben bedrijven onvoldoende besef van de gevaren van kankerverwekkende stoffen. Daarnaast is het bij twee derde van de bedrijven niet duidelijk in welke mate werknemers worden blootgesteld aan deze schadelijke stoffen. De inspectie doelt hiermee op CMR-stoffen, zoals chroom-6, formaldehyde en benzeen. Deze stoffen komen vaker voor in de industrie en de bouw.

Inventarisatie van belang

Volgens de inspectie hebben bedrijven het onderwerp wel op de agenda staan, maar moeten er nog een hoop stappen worden genomen. Zo is het belangrijk dat bedrijven kankerverwekkende stoffen inventariseren en de mate van blootstelling beoordelen om na te gaan welke gezondheidsrisico's werknemers lopen. Bij twee derde van de bedrijven blijkt deze inventarisatie nog niet op orde. Zonder inventarisatie is het lastig te bepalen welke veiligheidsmaatregelen het beste getroffen kunnen worden.

Veel bedrijven nemen wel maatregelen om blootstelling te beperken, maar volgens de inspectie kunnen beter focussen op preventieve maatregelen in plaats van persoonlijke beschermingsmiddelen. Zij zou graag zien dat kankerverwekkende stoffen worden vervangen door minder schadelijke stoffen.

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts