zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Constantijnschool uit Rijssen winnaar Twentse Techniekweek


2 april 2019
Auteur:
Rijssen
Tijdens alweer de zesde editie van de Twentse Techniekweek mocht groep 7 van de Constantijnschool uit Rijssen de wisselbokaal mee naar huis nemen voor ‘het klaslokaal van de toekomst’.

Stichting de Zwaluwstaarten en de Twentse opleidingscentra REMO West-Twente, Infravak, Transport & Logistiek en Bouwgilde organiseren jaarlijks de Twentse Techniekweek om jeugd enthousiast te maken voor een toekomst in de techniek. De organisatie kijkt terug op een geslaagde zesde editie.

Meer dan zeshonderd kinderen uit groep 7 van basisscholen uit Enter, Notter, Okkenbroek en Rijssen-Holten konden tijdens de week kennismaken met techniek, door middel van een kist met materialen waarmee zij hun eigen ‘klaslokaal van de toekomst' konden ontwerpen.

Klaslokaal onder de grond

Het klaslokaal van de Constantijnschool viel de jury op, dit zelfvoorzienende klaslokaal bevindt zich namelijk onder de grond. Groep 7 heeft met dit ontwerp rekening gehouden met de stijgende temperaturen in de zomer. De lokalen onder de grond blijven lekker koel, in de winter zorgen ze voor een goede locatie. Andere innovaties in het lokaal van de toekomst waren trappers aan de stoelen om zelf energie op te wekken, windmolens en zonnepanelen. Ook bevatten de tafels een hologram projector om les op afstand te geven aan een ziek kind, maar ook om voorwerpen uit het verleden in 3D te kunnen tonen. De ideeën leverden groep 7 niet alleen de wisselbokaal, maar ook een uitje met de klas naar het Nationaal Militair Museum in Soest op.

De tweede en derde prijs waren voor de basisscholen De Ronde Maat en In den Climtuin.

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts