zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Rethink Awards voor AFP, Omefa en Oerlemans


Utrecht, 14 maart 2019
De Nederlandse bedrijven AFP, Omefa en Oerlemans hebben een Rethink Award gewonnen voor hun duurzame plastic- en rubberproducten en hun samenwerking voor verduurzaming. Volgens branchevereniging NRK leveren de drie bedrijven een belangrijke bijdrage aan het slimmer inzetten en reduceren van plastic en rubber. De winnaars werden gisteren tijdens de Avond van de Maakindustrie in Utrecht bekend gemaakt.

De Rethink Awards worden jaarlijks toegekend aan plastic- en rubberproducten die het beste voldoen aan de eisen van duurzaamheid. De inzendingen zijn getoetst op basis van vijf criteria: Renew (grondstoffen), Reduce (productie en product), Redesign (ontwerp en gebruik), Reuse (hergebruik product) en Recycle (inzameling en recycling).

 

De winnaars

Omefa, een bedrijf uit Nieuwkoop dat gespecialiseerd is in kunststofspuittechniek, ontwikkelde de SubTiles. Deze SubTiles vormen samen een mat die wordt aangebracht tussen het kunstgras en de fundering van celbeton. Daarmee is het een innovatie die korrels of granulaat op kunstgrasvelden overbodig maakt. Behalve dat het zwerfafval voorkomt, scoort de SubTile ook maximale punten op het criterium recycling.

 

Verpakkingsbedrijf AFP uit Apeldoorn is er dankzij een technologisch hoogstandje als eerste
ter wereld in geslaagd om een hoogwaardige stretch film (wikkelfolie) te maken op basis van biopolymeren. Hun product Katan-Ex Biobased is gebaseerd op duurzaam biobased PE, gemaakt van een reststroom bij de suikerrietproductie. Door de hoogwaardige functionaliteit is er tot 50% minder materiaal nodig om palletstabiliteit te verkrijgen.  

 

Oerlemans Packaging uit Genderen ontwikkelde Bag2Bag. Bij Bag2Bag maken Morssinkhof Rymoplast, Oerlemans Packaging en Fardem Packaging samen jaarlijks meer dan één miljoen zakken van 50% gerecycled materiaal. Afvalstromen worden daarbij direct omgezet in hoge kwaliteitsproducten en krijgen daarmee een tweede leven in dezelfde toepassing.  

 

www.rethinkplastics.nl

www.nrk.nl

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts