zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Faillissementen stijgen weer


Amsterdam, 12 maart 2019
Het aantal faillissementen in de ontwikkelde markten stijgt in 2019 voor het eerst in tien jaar. Hoewel de internationale economie vorig jaar de grootste groeispurt sinds 2011 maakte, tekenden zich ook de eerste signalen van een verslechtering af, constateert Atradius in zijn faillissementsvooruitzichten voor 2019.

Zo leidden een groeiende onzekerheid over de wereldhandel en vooral over het monetaire beleid in de tweede helft van 2018 tot meer faillissementen dan verwacht. Deze ontwikkeling zet zich ook in het komende jaar voort.

 

Wereldwijd

In 2019 stijgt het aantal faillissementen wereldwijd naar verwachting met 1 procent, voorspelt Atradius. In West-Europa is sprake van de grootste stijging (+2%), waarbij vooral het Verenigd Koninkrijk en Italië eruit springen. Ook voor Nederland ligt een significante toeneming in het vooruitzicht (+2%).


De stijging van de wereldwijde faillissementen wordt volgens Atradius vrijwel uitsluitend gedreven door West-Europa, waar in 2019 naar verwachting sprake zal zijn van een stijging van 2 procent.

 

Atradius benadrukt dat de economische vooruitzichten zijn verslechterd, doordat de economie in de tweede helft van 2018 veel slechter dan verwacht heeft gepresteerd. Vorig jaar bedroeg de economische groei in de eurozone slechts 1,8 procent, in vergelijking met 2,5 procent in 2017.

 

www.atradius.nl  

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts