zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

VDL Steelweld start eigen opleiding met oog op groei


Breda, 12 maart 2019
VDL Steelweld start dit voorjaar met een eigen academy. Het bedrijf heeft omvangrijke orders voor geautomatiseerde productielijnen gescoord voor onder andere Jaguar Land Rover, Volvo Cars en DAF Trucks. De nieuwe orders vertegenwoordigen een omzet van ruim 200 miljoen euro. Deze nieuwe orders en de groeiambitie die daarmee gepaard gaat, zijn de aanleiding voor de eigen opleiding.

Voor Jaguar Land Rover gaat VDL Steelweld productielijnen ontwikkelen voor meerdere nieuwe modellen op verschillende locaties. De looptijd van deze order is ongeveer 3 jaar. Voor Volvo Cars gaat VDL Steelweld nieuwe productielijnen ontwikkelen zodat in de bestaande fabriek ook elektrische auto's kunnen worden gebouwd. Voor DAF Trucks gaat VDL Steelweld de komende jaren de modernisering van de productielijnen in de cabinefabriek voor zijn rekening nemen.


‘Door de goede samenwerking en relatie die we hebben opgebouwd met onze klanten zijn we in staat geweest deze grote orders te scoren', stelt algemeen directeur Peter de Vos van VDL Steelweld. ‘Dit soort complexe projecten kun je alleen succesvol uitvoeren als je intensief samenwerkt met klanten en leveranciers.'

 

Academy

Om de organisatie te versterken, heeft VDL Steelweld tientallen medewerkers nodig op uiteenlopende vakgebieden, van projectmanagement, engineering, besturingstechniek tot medewerkers in de assemblage. Bij de tien vestigingen van VDL Steelweld (Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, Slowakije, Verenigde Staten, China en India) werken ruim 800 medewerkers. Als gevolg van de nieuwe orders en de groeiambitie die daarmee gepaard gaat, richt VDL Steelweld een eigen academy op. In het voorjaar wordt gestart met het opleiden van robotprogrammeurs, robotsimulanten en PLC-engineers. Kandidaten die passen in deze functies gaan vanuit hun thuisbasis in Breda werken aan productieautomatiseringsprojecten over de hele wereld.


In nauwe samenwerking met regionale onderwijspartners gaat VDL Steelweld afgestudeerden, studenten én leerlingen die het havo en vwo hebben afgebroken, opleiden. Naast leren en werken in Breda en in het buitenland krijgen zij tevens een baan. 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts