zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Softwareleverancier AFAS ziet groei van 28 procent in de bouw


Leusden, 7 maart 2019
AFAS Software zag het aantal klanten in de bouwsector in 2018 toenemen met 28 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Het tekort aan medewerkers dwingt bouwbedrijven om processen te automatiseren. Door gebruik te maken van geïntegreerde digitaliseringsoplossingen kunnen ze veel tijd en geld besparen.

De bouw kampt met een tekort aan bouwvakkers en één van de oplossingen hiervoor is automatisering. Softwareleverancier AFAS zag in 2018 het aantal ERP-klanten in de bouwsector dan ook toenemen. De grootste groei vond plaats in de Woning- en Utiliteitsbouw met 32 procent. Steeds vaker maken Excel-sheets en overzichten op papier plaats voor digitale innovatie in de bouwsector. Piet Adema, voorzitter van NVB Bouw roept zijn leden dan ook op om 'anders te gaan bouwen, meer voorgefabriceerd in de fabriek en meer gebruik te maken van automatisering en robotisering.'

 

Toekomst

De bouwsector heeft in toenemende mate te lijden onder stijgende kosten. Volgens ABN Amro moet de bouwsector daarom de komende jaren rekening houden met een kleinere groei. Volgens AFAS blijft het ondanks deze verwachtingen mogelijk om sneller, efficiënter en goedkoper te bouwen door medewerkers anders in te zetten en optimaal gebruik te maken van robotisering en digitalisering.

 

Het bedrijf speelt hier op in door de standaard ERP-oplossing voor de bouw verder te ontwikkelen en klanten een pakket te bieden waardoor zij geïntegreerd kunnen werken op het gebied van projectbewaking, orderverwerking en financiële administratie. 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts