zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Nieuwe eigenaar voor Machinefabriek Ringeling


Mijdrecht, 12 februari 2019
Machinefabriek Ringeling is afgelopen december overgenomen. De voormalig eigenaar, Thomas van Heck heeft lang gezocht naar een geschikte overname kandidaat en is uiteindelijk terecht gekomen bij Sander Wijninga. De belangrijkste uitgangspunten voor Thomas van Heck waren het behoud van familiebedrijfskarakter en continuïteit van Machinefabriek Ringeling.

Tijdens het intensieve overname traject heeft BuyInside een coördinerende rol gespeeld. Na ruim een jaar waren alle hindernissen genomen met als resultaat een succesvolle overname.

 

Mooie toekomst

Sander Wijninga ziet een mooie toekomst voor Machinefabriek Ringeling omdat de overname voldoende ruimte geeft om te investeren in procesverbeteringen en nieuwe machines. Bovendien heeft de fabriek productiecapaciteit beschikbaar die kan worden ingezet voor het beleveren van nieuwe klanten. Ringeling beschikt onder andere over twee vijfassige bewerkingstations met robotbelading waarmee 24 uur per dag en 7 dagen in de week complexe werkstukken kunnen worden geproduceerd. Op dit moment zijn deze machines niet volledig bezet. Deze vrije productie capaciteit in combinatie met zeer ervaren en kundige vakmensen geeft een potentie om complexe producten te maken van een hoog kwaliteitsniveau. 

 

Modernisering

Machinefabriek Ringeling werd in 1961 opgericht door Bram Ringeling in de Amstelhoek. Na een bescheiden begin met twee medewerkers is het bedrijf onder leiding van Thomas van Heck uitgegroeid tot een succesvolle onderneming met 26 zeer ervaren vakmensen. Vanaf deze basis neemt Sander Wijninga leiding over en gaat hij werken aan verdere modernisering van de machinefabriek. Tot de klantenkring van Machinefabriek Ringeling behoren opdrachtgevers uit de machinebouw, de verpakkings-, elektrotechnische en bedrukkingsindustrie. Elk machineonderdeel wordt geheel op maat gemaakt, volgens klantspecificatie. Voordat de eindproducten de deur uitgaan, vinden er in diverse stadia van het productieproces kwaliteitscontroles plaats. Hiertoe beschikt Ringeling over een volledig geconditioneerde meetkamer met een 3D-meetmachine. 

 

www.ringeling-bv.nl

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts