zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Meer ondernemers en zzp’ers in geldnood


Baarn, 5 februari 2019
Na een verbetering van de financiële situatie voor zelfstandige ondernemers in de afgelopen jaren, steeg het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandigen gedurende het vierde kwartaal van 2018.

Dat blijkt uit de IMK-index van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). Het IMK publiceert de index sinds 2011 ieder kwartaal en baseert zich daarbij op het aantal ondernemers dat een beroep doet op bijstandverlening voor zelfstandigen (Bbz) in de vorm van krediet en/of een uitkering bij circa 300 gemeenten in Nederland. Het IMK beoordeelt in opdracht van die gemeenten of de ondernemingen in de kern wel levensvatbare bedrijven zijn. De index geeft een goed beeld van het aantal ondernemers dat in zwaar weer verkeert en geldt als indicator voor het aantal faillissementen.

 

‘In het derde kwartaal zagen we de eerste voorzichtige signalen van een negatieve ontwikkeling', vertelt Han Dieperink, algemeen directeur bij het IMK, ‘en dat beeld is helaas bevestigd in het afgelopen kwartaal en ook in januari zette dat door. Deze ontwikkeling lijkt vooral gedreven te worden door lagere consumentenbestedingen. Het aantal bijstandsaanvragen nam toe in de detailhandel, horeca en persoonlijke dienstverlening, terwijl het in sectoren als de bouw juist beter gaat.'

 

www.imk.nl  

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts