zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Blog Rolf Elling: 'Te kort door de bocht'


Deventer, 31 januari 2019
Auteur:
Rolf Elling
Wat ik me wel eens af vraag of nu de grotere maakbedrijven in zijn algemeenheid het beter voor elkaar hebben of zijn het vooral de kleinere metaalbedrijven die het gewoon goed voor elkaar hebben? Denk dan aan allerlei werkgeversaspecten en arbeidsomstandigheden die het werken van de medewerkers zo aangenaam en plezierig mogelijk maken.

Ik kom hier zo op omdat de Beste Werkgever van 2018-2019 in het marktsegment 'productie en industrie' het bedrijf Vanderlande is geworden. De medewerkers van Nederland hebben gesproken, zo staat in het bericht van Effectory. Maar liefst 450 duizend medewerkers hebben gestemd. Jaarlijks doet deze organisatie onderzoek naar de Beste Werkgevers.

 

Daar moet ik toch even een kanttekening bij plaatsen. Volgens mij kom je als klein bedrijf, hoe goed je het ook doet, niet in de buurt van de ‘prijzen'. Gewoon omdat je te klein bent. Er wel even van uitgaande dat medewerkers van elk bedrijf vrij zijn om ook op het eigen bedrijf te stemmen. En stel dat de bedrijfsgrootte dertig fte's bedraagt, tikken deze stemmen niet echt aan in het klassement.  

 

Wereldwijd werken er bij Vanderlande ruim 5.500 mensen. Die hebben dus al een ‘kleine' voorsprong. Dat geldt voor alle grotere bedrijven. De kans dat deze met de eer gaan strijken, is derhalve groot.  

 

Deze verkiezing gaat mij iets te kort door de bocht. Maar goed, dat geldt voor wel meer verkiezingen. Als je pak hem beet drieduizend Nederlanders vraagt of ze voor of tegen een bepaald onderwerp zijn, heb je in mijn optiek niet het beeld van alle Nederlanders. 

 

Rolf Elling, hoofdredacteur

 

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod  

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts