zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Metaalunie pleit voor uitstel Brexit


Nieuwegein, 17 januari 2019
Met het massaal wegstemmen van de brexit-deal zitten ondernemers in grote onzekerheid. De kans op een chaotische uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU is hiermee een stuk dichterbij gekomen. 'Dat zou een ramp zijn voor ondernemers die handel drijven in het Verenigd Koninkrijk en tegen tal van barrières op zullen lopen, zoals bijvoorbeeld op het gebied van afhandeling douane en vertragingen in leveringen', zegt Paul Verlinden, beleidssecretaris Internationaal Ondernemen van Koninklijke Metaalunie.

Volgens Verlinden denken veel ondernemers dat zij niet geraakt zullen worden door de brexit, maar ook hen beveelt hij aan de brexit impactscan te doen. 'In korte tijd zie je wat de impact is voor jouw onderneming en nog belangrijker, wat je nu kunt doen om je voor te bereiden', zegt hij. 'Na de stemming is het opnieuw duidelijk geworden dat we maar beter van het zwartste scenario uit kunnen gaan.'

 

Datum opschuiven

Volgens ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO is het essentieel dat er voldoende tijd blijft voor bedrijven om zich voor te bereiden op de brexit. Nu een no-deal per 29 maart een reëel scenario dreigt te worden moeten de EU en het Verenigd Koninkrijk dan ook kijken hoe de datum kan worden opgeschoven en de zaak kan worden uitgesteld. Verlinden vindt ook dat het voor ondernemers in dit stadium beter is dat er uitstel komt. 'Tenminste als het helpt tot een nieuwe deal te komen waar we allemaal mee kunnen leven', voegt hij er aan toe. 

 

www.metaalunie.nl  

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts