zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Afzetprijzen industrie bijna 3 procent hoger


Den Haag, 9 januari 2019
De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in november 2,7 procent hoger dan in november 2017, meldt het CBS. De prijsstijging is kleiner dan een maand eerder. Toen waren de producten van de industrie 5,3 procent duurder dan een jaar eerder.

In november 2018 kostte een vat ruwe North Sea Brent olie 58 euro. Dat is ruim 8 procent meer dan een jaar eerder. In oktober was de prijs voor een vat ruwe olie ruim 70 euro, ruim 43 procent hoger dan in oktober 2017. 


De ontwikkeling van de afzetprijzen in de industrie hangt sterk samen met de prijsontwikkeling van ruwe aardolie. Producten van de aardolie-industrie waren in november bijna 9 procent duurder dan in november 2017. In oktober was de prijsstijging bijna 35 procent.


Ook in de chemische industrie hangt de afzetprijs over het algemeen samen met de olieprijs. De afzetprijzen van de chemische industrie waren in november 6 procent hoger dan een jaar eerder. De prijsstijging in oktober was ruim 7 procent.

 

Afzetprijzen

Ook de prijzen van de auto-, de elektrotechnische, de machine-, de kunststof- en rubber-, de metaalproducten- en de voedingsmiddelenindustrie lagen hoger dan in november 2017. Vergeleken met oktober zijn de afzetprijzen van de industrie in november bijna 2 procent gedaald. De prijzen op de binnenlandse markt namen met ruim 1 procent af en die op de buitenlandse markt met 2 procent. 

 

www.cbs.nl

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts