zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Andreas Goss wordt CEO Tata Steel Thyssenkrupp


Velsen-Noord, 17 december 2018
Andreas Goss wordt de CEO van de geplande staal-joint venture tussen Tata Steel en Thyssenkrupp. Daarnaast wordt hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Thyssenkrupp Tata Steel B.V. Maandag 17 december 2018 werd de hele bestuurstop voorgesteld.

Hans Fischer, momenteel CEO van Tata Steel Europe , wordt deputy CEO & chief technology officer van de Joint Venture. Sandip Biswas, momenteel de group executive vice president finance van Tata Steel Limited is de aangewezen CFO, terwijl Premal Desai momenteel de CFO van thyssenkrupp Steel Europe  de chief strategy officer van het nieuwe bedrijf wordt.

 

Naast bovenstaande benoemingen is het de bedoeling om begin volgend jaar het volgende managementniveau voor de joint venture aan te kondigen. De Raad van Bestuur en het toekomstige topmanagementteam zullen verantwoordelijk zijn voor de planning en uitvoering van de integratie na de fusie en de langetermijnstrategie zodra de geplande joint venture de nodige wettelijke goedkeuringen heeft ontvangen.

 

T.V. Narendran, CEO van Tata Steel zegt dat het een belangrijke stap voorwaarts is in de voorbereidingen op de oprichting van de geplande joint venture. Guido Kerkhoff, CEO van Thyssenkrupp denkt dat met deze Raad van Bestuur een sterke nummer twee Europese leverancier van vlakstaal gebouwd kan worden. ‘Ik ben er volledig van overtuigd dat deze Raad van Bestuur de integratie van de joint venture met succes zal leiden, gezien hun uitgebreide technische en operationele expertise en hun brede interculturele ervaringen', zegt hij.

 

Tot de voltooiing van het joint venture-proces zullen Thyssenkrupp Steel Europe en Tata Steel in Europa als afzonderlijke ondernemingen blijven. De leden van de aangewezen Raad van Bestuur zullen hun bestaande rol binnen hun bedrijf blijven vervullen tot de oprichting van de joint venture goedgekeurd en afgerond is.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts