zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Blog Rolf Elling: 'Niet zo maar eventjes'


Deventer, 6 december 2018
De eerste vooruitzichten en voorspellingen voor het nieuwe maakjaar 2019 zijn alweer gemaakt. En vooralsnog lijken de ondernemers blij en optimistisch gestemd. Ook voor 2019 verwachten de meeste ondernemers net als in 2018, door te groeien. Dat zijn natuurlijk fraaie en hoopgevende vooruitzichten, maar ze moeten straks nog wel waar worden gemaakt.

Ik verwacht zelf dat dit allemaal niet zo maar eventjes het geval zal zijn. Er moet keihard voor worden gewerkt, er moet meer werk gemaakt worden van automatisering en het leren van en met elkaar zou wat mij betreft ook wel wat meer aan de orde mogen komen. Want, de geluiden die we horen uit het maakveld liegen er niet om.

 

Bijna alle maakbedrijven hebben een of meer vacatures openstaan en zoeken naarstig goed opgeleid technisch personeel, ik heb dit al eerder gemeld. Als ik op diverse sites van de grotere bedrijven kijk, zie ik dat er met enig gemak soms enkele tientallen vacatures worden gemeld. En dat is best veel.  

 

Maar ook het midden- en kleinbedrijf is naarstig zoekende naar technisch goed opgeleide medewerkers. In vrijwel alle lagen van de organisatie staan vacatures open.  

 

Het inzetten van robots en cobots kunnen ondersteunend zijn in het gehele bedrijfsproces. Hiervan zijn prachtige cases in de praktijk te bewonderen.


Zo werd er tijdens de eerste nationale cobotdag een praktijkcase gegeven over de realisatie van cobots in het productieproces bij Donk Aluminium. Dit bedrijf gebruikt nu een cobot voor het beladen van hun bewerkingsmachine. Dat scheelt handjes. En daar gaat het tenslotte om. 

 

Rolf Elling, hoofdredacteur

 

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts