zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Maasvlakte krijgt Polymer Hub


Rotterdam, 23 oktober 2018
Het Havenbedrijf en Rotterdam Polymer Hub (RPH) hebben een overeenkomst tot uitgifte getekend voor grond op de Maasvlakte waarop twee loodsen worden gebouwd voor de opslag en distributie van polymeren. Het is een gezamenlijk initiatief van het Havenbedrijf, de Euro-Rijn Group en ondernemer Geert Van De Ven. De twee loodsen hebben een gezamenlijk vloeroppervlak van 35 duizend vierkante meter en een opslagcapaciteit van 550 duizend ton.

De onmiddellijke nabijheid van deepsea-containerterminals, ultramoderne infrastructuur en goede verbindingen met het Europese achterland maken deze locatie geschikt, aldus het Havenbedrijf.

De RPH zal bestaan uit een loods voor opslag van verpakte goederen, buitenruimte voor opslag in 30ft-containers en op termijn verticale silo's voor bulkopslag. De loodsen zullen naar verwachting operationeel zijn in het derde kwartaal van 2019.


‘Het idee voor een speciale polymerenopslaghub in Rotterdam is ontstaan met het oog op de groeiende importstromen vanuit het Midden-Oosten en de Verenigde Staten', vertelt Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk en Logistiek van het Havenbedrijf Rotterdam. ‘Ik ben er trots op dat ondernemer Geert Van De Ven samen met de Euro-Rijn Group heeft besloten de hub in de Rotterdamse haven te vestigen.' Van de Ven is directeur van Rotterdam Polymer Hub.


RPH zal in de komende maanden worden geïntroduceerd op de EPCA in Wenen, GPCA-jaarbijeenkomst in Dubai en de Petrochemical Supply Chain

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts