zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Groasis wint MKB Innovatie Top 100


Apeldoorn, 11 oktober 2018
Groasis uit Steenbergen, met de Growboxx plant cocoon, een echte intelligente emmer, wint de 13e editie van de MKB Innovatie Top 100. De onafhankelijke jury onder leiding van Ruud Koornstra, innovator en eerste energie-commissaris van Nederland, maakt dit tijdens de uitreiking bekend. KvK publiceert deze jaarlijkse ranglijst met 100 concrete innovaties in het Nederlandse mkb. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland noemen.

Groasis heeft met de biologisch afbreekbare Growboxx plant cocoon een duurzame oplossing gevonden om woestijnen en onvruchtbare gebieden te beplanten. De intelligente emmer, een vierkante bak van gerecycled papier met een speciale coating, wordt eenmalig gevuld met water waarna dit dagelijks, in kleine hoeveelheden, wordt afgegeven aan de wortels van de boom of struik. Het product is in 113 landen gepatenteerd en is het mogelijk om wereldwijd onvruchtbare grond weer tot leven te brengen. Mexicaanse plattelandsfamilies gaan de komende tijd, samen met een investeerder, 75.000 hectare gedegradeerde grond in Baja California productief maken. Sinds 2004 heeft Groasis inmiddels meer dan 10.000 Growboxx plant cocoons toegepast in meer dan 30 landen.

 

Aanmoedigingsprijzen

De aanmoedigingsprijs Duurzaam, dit jaar voor het eerst ingesteld, is voor VanderSat uit Haarlem. VanderSat gebruikt een gepatenteerde methode om op basis van data van meerdere satellieten bodemvocht te meten. Met deze data zijn oogstopbrengsten beter te voorspellen en overstromingen beter in kaart te brengen. Wereldwijd maken inmiddels meer dan 5000 organisaties hiervan gebruik. De startup Coolfinity uit Amstelveen ontwierp een koelkast die koud blijft als de stroom uitvalt en er geen generator beschikbaar is (goed voor de aanmoedigingsprijs Startup). Met slechts 6 uur stroom kan de koelkast 24 uur koel blijven wat een uitkomst is in meer dan 70 landen waar stroomuitval dagelijks voorkomt. De innovatie voorkomt dat voedsel, vaccins en medicatie bederven. weMaron, met de intelligente chatbot Bob de Bot, gaat er met de publieksprijs vandoor. 

 

Sectoren

Na de ICT-sector zijn de meeste innovaties afkomstig uit de sectoren food & agro, health en industrie. De bouw in het Oosten van Nederland (met zes bedrijven) doet het opvallend goed, terwijl Noord-Holland eruit springt met vijf bedrijven in de food & agro. De meeste innovaties in de zorgsector vindt men in Zuid-Holland (6).

 

Alle bedrijven van de Top 100 hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van een product, dienst, proces of organisatie. Aan de MKB Innovatie Top 100 van KvK is geen geldprijs verbonden. De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment. De bekendmaking van de 13e MKB Innovatie Top 100 heeft plaatsgevonden bij Orpheus Congres & Theater in Apeldoorn. 

 

www.mkbinnovatietop100.nl  

Groasis wint MKB Innovatie Top 100'
Groasis wint met de Growboxx plant cocoon, een echte intelligente emmer, de 13e editie van de MKB Innovatie Top 100
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts