zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Schunk brengt eerste intelligente gereedschapshouder op de markt


11 oktober 2018
Schunk en de startup Tool It presenteren met de iTendo de eerste intelligente gereedschapshouder ter wereld die het bewerkingsproces rechtstreeks op gereedschapsniveau bewaakt en het beheer van de snijparameters in realtime kan controleren. Trillingen, trillingsbeschadigingen en niet-werkend gereedschap behoren volgens de fabrikant nu tot het verleden.

De gereedschapshouders maken maximaal gebruik van alle mogelijkheden van ingebouwde procesbewaking, direct op de plaats waar de spaan ontstaat. De intelligentie wordt rechtstreeks geïntegreerd in het eerste slijtvaste element van de machineapparatuur dat zich het dichtst bij het werkstuk bevindt. 

 

'De iTendo is een mijlpaal op het gebied van gereedschapshoudertechnologie,' benadrukt CEO Henrik A. Schunk. 'Voor het eerst combineren wij de voortreffelijke mechanische eigenschappen van ons paradepaardje Tendo met de mogelijkheden van digitale procesbewaking.' Volgens Friedrich Bleicher, directeur en lid van de Raad van Bestuur van het Institut für Ferfertigungstechnik (IFT), verbonden aan de Technische Universiteit van Wenen en oprichter van Tool It, maakt de slimme gereedschaphouder een unieke synergie mogelijk: 'De ingebedde technologie combineert de hoogste mate van procestransparantie met de mogelijkheid van autonome procescontrole en voorkomt dat de operator aan kwaliteit en performantie van de bewezen precisiegereedschaphouder moet inboeten.' 

 

De intelligente tool zal in eerste instantie vanaf 2019 te verkrijgen zijn. 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts