zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Jonge lasser Hugo Rijsman vierde van Europa


Boedapest (HU), 11 oktober 2018
De Nederlands kampioen lassen Hugo Rijsman (Luma Hengelo) is op de vierde plek geëindigd tijdens EuroSkills 2018 in Boedapest. Voor de 20-jarige vakman uit Hengelo bleef het podium net buiten bereik, maar Hugo scoorde ruim voldoende punten voor een medaille voor Excellent Vakmanschap. Die wordt alleen uitgereikt bij het verrichten van een bovengemiddelde prestatie.

"Het was een supervette ervaring om hier te staan", zei Hugo. "Al die landen uit heel Europa. Ontzettend veel publiek. En elke deelnemer gaat ervoor. Als je hier staat, besef je pas echt hoe groot EuroSkills eigenlijk is. Ik heb alles uit mezelf gehaald en ben vierde van Europa. Dan kan ik alleen maar tevreden zijn. En die medaille voor Excellent Vakmanschap gaat mooi meer naar huis, die telt ook. Dit pakt niemand me meer af."

EuroSkills is het grootste beroepenevenement van Europa. Tien jaar na de eerste editie van Rotterdam streden in Boedapest meer dan 500 deelnemers uit 28 bij WorldSkills Europe aangesloten landen in 37 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen, waaronder stukadoor, bloembinder, meubelmaker, lasser, CAD-tekenaar en verpleegkunde. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en b www.teamnederland.comegeleidden de deelnemers de afgelopen maanden. EuroSkills trok ruim 70.000 bezoekers.

 

De video van Hugo's optreden is hier te zien. Ga voor meer info en alle uitslagen naar www.teamnederland.com.

 

EuroSkills 2020

De eerstvolgende EuroSkills wordt gehouden in september 2020 in Graz, Oostenrijk. Zij concurreerden met Skills Finland, dat ook een bod had voorbereid en gepresenteerd. Na een stemprocedure tijdens de Algemene Vergadering in Göteborg, Zweden, werd het Oostenrijkse bod het best ondersteund.

EuroSkills 2020

 

WorlsSkills 2019

Maar eerst zijn er nog de WorldSkills, die in 2019 van 29 augustus tot en met 3 september wordt gehouden in Kazan, Rusland. Daar zullen jonge vakmensen uit de hele wereld tegen elkaar strijden om de titel beste vakman of -vrouw ter wereld. De opening ceremony zal plaatsvinden op 29 augustus. De wedstrijddagen zijn van 30 tot en met 2 september, waarna de closing ceremony (prijsuitreiking) op 3 september plaats zal vinden.

WorldSkills 2019

 

 

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts