zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Tuwi steeds completer


Winterswijk, 27 september 2018
Tuwi viert begin oktober haar veertig jarig bestaan. Op 10 september 1978 startte Turnhout Winterswijk, afgekort als Tuwi, met het verkopen van onder andere bezems, ladders, Karcher hogedrukreinigers en stofzuigers. Oprichter was Erik van Turnhout die na een jaar werd bijgestaan door zijn broer Raymond.

De kleine winkel werd al snel te klein. Zeker gezien de ambities die Raymond ontplooide. Hij wilde zich nadrukkelijker richten op de techniek en de machines die hierbij hoorden. De technisch geschoolde Van Turnhout importeerde dan ook kleine bewerkingsmachines voor de maakindustrie. De verhuizing naar een pand aan de Koningsweg werd een feit. Het betekende de start van een onderneming die floreerde, ook zijn mindere tijden kende, maar inmiddels een gevestigde naam is binnen de plaatverwerkende maakindustrie in Nederland en waar mogelijk België.

 

Forse groei

Tot 1999 werkten de broers samen, tot Erik wegens lichamelijke klachten moest stoppen, waarna zijn broer Raymond gestaag doorging. Het leidde tot een onderneming die uitgroeide tot een technische onderneming met ruim 50 fte's. Dat was in 2001, een jaar na de verhuizing naar het huidige pand op het Technopark. In 1999 telde Tuwi 20 fte's. Deze forse groei werd veroorzaakt door de filialen in Duitsland, en dus de verhuizing naar het huidige pand op het industrieterrein Technopark. Ook de importeurschappen liepen gestaag door. De visie van Raymond lag toentertijd al sterk op het lasersnijden, dat wordt het nieuwe ponsnibbelen, zo stelde hij vast. Een vooruitziende blik.


In 2014 nam Raymond afscheid van Tuwi. Het bedrijf kwam toen in handen van Marco Mans en Jeroen Tadema. Mans als commercieel directeur en Tadema doet de financiën. Beiden hebben 50 procent van de aandelen. 

 

Onderbouwend advies

‘Het verkopen van machines heeft tegenwoordig een heel andere insteek dan vroeger, toen de markt om een heel andere benadering vroeg. Deze benadering kunnen we ons nu zeker niet meer veroorloven. Als importeur en leverancier van machines moet je je onderscheiden. We doen dit, tenminste dat is het streven, door met onze klanten een heel traject aan te gaan. Als er belangstelling is voor een bepaald type bewerking, gaan we kijken welke machine hier het beste bij past. Of welke techniek. Bijvoorbeeld op het gebied van de snijtechnologie kunnen wij objectief adviseren omdat wij alle snijtechnieken in ons pakket hebben. Kijk, dat is natuurlijk in ons voordeel, hierdoor kun je dan ook een heel goed en onderbouwd advies geven aan de klanten', aldus Mans.

 

Wijzigingen 

‘Maar kijk ook naar het kanten of zwenkbuigen, ook hiervan hebben we de kennis in huis en leveren we de machines hiervoor. En mochten we er niet uitkomen, kunnen we altijd terugvallen op de leveranciers en producenten van de machines, en dat gebeurt met regelmaat. We leveren ook veel input voor opties, of wijzigingen aan de machines. Als klanten van ons met vragen komen over een bepaalde optie voor een bewerkingsmachine en deze heeft het niet, gaan wij in overleg met de engineers van de producent om te kijken welke opties er zijn. En dat heeft al vaak geleid tot aanpassingen, verbeteringen danwel uitbreiding van de mogelijkheden aan de machines. Er komt nu veel meer bij kijken. We zijn allround adviseur en kunnen de klanten ook ondersteuning verlenen voor de financiering, de passende software, algeheel advies over productieprocessen, noem het maar op. Het is, in ieder geval wat ons betreft, een geheel andere positie die we trachten in te vullen. En hierin willen we nog meer doorgroeien.'  

 

Open dagen

Ter ere van het 40 jarig bestaan houdt Tuwi op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober open dag. Meer informatie is hier te vinden. 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts