zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

VDL start eigen opleidingen voor lasser en mechatronica monteur


Eindhoven, 25 september 2018
Door de eigen groei is er binnen VDL Groep behoefte aan gekwalificeerde lassers en mechatronica monteurs. De vraag naar gekwalificeerde vakmensen is momenteel groter dan het aanbod en daarom gaat VDL zelf opleiden. In samenwerking met het mbo-onderwijs start VDL met de opleidingen, onder andere bedoeld voor zij-instromers.

Het gaat om tweejarige leerwerktrajecten op mbo-niveau 2 en 3 voor lasser en mechatronica monteur. Naast het feit dat VDL de opleidingskosten betaalt, krijgen de deelnemers een fulltime salaris en een mooi toekomstperspectief: een baan bij VDL.

 

Jennifer van der Leegte, directielid VDL Groep ligt het initiatief toe: 'VDL groeit hard. Het eerste halfjaar van 2018 hebben we 1.100 nieuwe medewerkers verwelkomd. We hebben nog steeds ongeveer 500 vacatures openstaan voor diverse functies op alle niveaus. Door deelname aan open dagen en voorlichtingsevenementen, intensieve contacten met onderwijsinstellingen en studentenverenigingen, online werven, stages en reguliere opleidingsplaatsen voor BBL- en BOL-opleidingen proberen we zoveel mogelijk mensen aan ons te binden. Met deze eigen mbo-opleidingen voor lasser en mechatronica monteur geven we ook mensen uit een andere sector de kans om zich te laten omscholen tot vakman of vakvrouw in de techniek.'

 

Lasser 

De opleiding tot lasser begint met zes weken praktijk- en theorielessen om de basisbeginselen van het lassen te leren. Daarna start het leerwerktraject: per week vier dagen werken bij een van de VDL-bedrijven en één dag naar school voor praktijk- en theorielessen. In het eerste leerjaar kunnen de deelnemers meerdere NIL 1 en/of NIL 2 diploma's (MIG/MAG, TIG-lassen) behalen. In het tweede leerjaar ligt de focus op robotlassen. Na twee jaar beschikt de deelnemer over een officieel erkend mbo-diploma Basislasser niveau 2 én een baan bij VDL.

 

Mechatronica monteur 

Ook voor mechatronica monteur (mbo-niveau 3) start een opleidingstraject van twee jaar waarbij vier dagen gewerkt wordt bij een VDL-bedrijf en één dag theorie- en praktijklessen. Na twee jaar beschikt de deelnemer over een officieel erkend mbo-diploma Mechatronica monteur niveau 3 én een baan bij VDL. Daarna zijn er tevens uitdagingen voor monteurs die willen reizen naar onze klanten wereldwijd.


Meer informatie over de VDL-opleidingen is te vinden op www.werkenbijvdl.nl/vdl-opleidingen.  

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts