zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Tata Steel presenteert jubileumboek 100 jaar staal maken in IJmuiden


IJmuiden, 21 september 2018
Staalproducent Tata Steel in IJmuiden heeft ter gelegenheid van 100 jaar staal maken in IJmuiden gisteren het jubileumboek gepresenteerd. Hans Fische, CEO en CTO van Tata Steel in Europa, Theo Henrar, directievoorzitter Tata Steel Nederland en burgemeester Martijn Smit van Beverwijk ontvingen het eerste exemplaar van ‘Door Staal Gedreven - Van Hoogovens tot Tata Steel 1918 - 2018' uit handen van Bram Bouwens, een van de auteurs van het boek.

Het jubileumboek laat zien hoe de Nederlandse productiesite van Tata Steel zich sinds de oprichting in 1918 onder sterk wisselende economische, politieke en maatschappelijke omstandigheden een toppositie heeft weten te verwerven. Het accent van het boek ligt op de nog nauwelijks beschreven periode van na 1990. De relatie tussen de uitbreiding van het bedrijf en de ontwikkeling van de omgeving wordt apart belicht, voorzien van kaarten die de geografische en demografische veranderingen laten zien. Speciaal voor deze uitgave is in opdracht van Tata Steel door zes wetenschappers nieuw, onafhankelijk historisch en planologisch onderzoek verricht.

 

Toppositie

‘Ik ben trots op het feit dat we erin geslaagd zijn om al 100 jaar tot de top van de wereldwijde staalindustrie te behoren', aldus Theo Henrar, directievoorzitter Tata Steel Nederland.  Verantwoordelijk voor dit jubileumproject was Mark Denys, directeur Technical van Tata Steel. ‘We zijn uitgegroeid tot de grootste werkgever van Noord-Holland, met een duidelijke invloed op infrastructuur, groei van gemeenten en werkgelegenheid. Door ons staalbedrijf zijn er nieuwe mensen komen wonen in de IJmond, er zijn huwelijken gesloten, er zijn baby's geboren en er is lief en leed gedeeld. Om als bedrijf een goede toekomst te hebben is het belangrijk dat we weten waar we vandaan komen. Dit boek draagt bij aan het vergroten van ons inzicht in de geschiedenis van ons staalbedrijf', zo zegt Denys.

 

Thema's jubileumboek

Het boek heeft drie centrale thema's. Strategie en concurrentie beschrijft de wijze waarop het staalbedrijf zich een prominente plaats heeft verworven op de internationale staalmarkt, in de context van economische voorspoed en tegenwind, schaalvergroting en toenemende internationalisering. Het tweede thema is technologie en innovatie. Het laatste thema, mensen en machten, beschrijf de vele personen en instellingen die betrokken waren bij de ontwikkeling van het staalbedrijf, van kapitaalverschaffers en overheden tot werknemers en omwonenden.

 

Wereld van Staal

Van een klein bedrijf is Tata Steel in IJmuiden in 100 jaar tijd uitgegroeid tot een ware wereld van staal. Inmiddels is de site het grootste aaneengesloten industriële complex van Nederland, met een omvang van 750 hectare. Op het terrein staan tientallen fabrieken en installaties, verbonden door 100 kilometer spoor, 80 kilometer weg en 55 kilometer transportbanden. Tata Steel is een volledig geïntegreerde site, waar alle processen, van de voorbewerking van de grondstoffen tot en met het coaten van de rollen staal op één terrein plaatsvinden. Tata Steel in IJmuiden behoort tot de top van staalbedrijven in de wereld waar het gaat om staal maken met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Tata Steel in Nederland heeft 10.000 werknemers, waarvan 9.000 in IJmuiden. Tata Steel in IJmuiden produceert jaarlijks zo'n 7 miljoen ton staal, dat wordt verscheept naar klanten over de hele wereld.

 

Het jubileumboek

 Titel: ‘Door Staal Gedreven - Van Hoogovens tot Tata Steel 1918 - 2018'

Auteurs: Dr. Bram Bouwens, Dr. Joost Dankers, Dr. Yvonne van Mill, Dr. Reinout Rutte, Prof. Dr. Keety Sluijterman en Dr. Jaap Verheul.

ISBN-nummer jubileumboek: 978 90 6868 765 1.

Uitgever: Uitgeverij THOTH Bussum.
Gebonden uitgave, 240 pagina's met 200 illustraties in kleur.
Prijs boek: € 34,95.

 

 

 

 

 

Tata Steel presenteert jubileumboek 100 jaar staal maken in IJmuiden'
Overhandiging van het eerste exemplaar van het boek ‘Door Staal Gedreven - Van Hoogovens tot Tata Steel 1918 - 2018' door Bram Bouwens (geheel rechts) aan Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland, tweede van rechts), Hans Fischer (CEO en CTO van Tata Steel in Europa, tweede van links) en burgemeester Martijn Smit van Beverwijk (geheel links).
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts