zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

HBM fuseert met Brüel & Kjær


Darmstadt (DE), 13 september 2018
Auteur:
Gerard ten Bulte
Het nieuwe fusiebedrijf zal voortborduren op de technische expertise van beide bedrijven. Dat komt ook tot uiting in de naam van het nieuwe bedrijf: HBK (van Hottinger en Brüel & Kjær). De fusie wordt effectief met ingang van 1 januari 2019.

‘Tot 1 januari blijft het zoals het nu is. Dit is een fusie voor groei en niet om kosten te snijden', zegt Thomas Lippok, vice-president sales HBM. ‘Eind dit jaar zullen er meer details volgen over de fusie. Duidelijk is dat vanaf 1 januari 2019 de naam veranderd in HBK, het nieuwe bestuur straks wordt gevormd door vier mensen van HBM en vier mensen van BK met Søren Holst als de nieuwe CEO.'

 

HBK

HBK zal vanaf 2019 bestaan uit de volgende business units: HBM, Brüel & Kjær en Prenscia, die allen onderdeel uitmaken van Spectris dat in 2000 HBM heeft overgenomen. Spectris, genoteerd aan de Londense aandelenbeurs, telt 8.000 medewerkers en bestaat uit vier segmenten (Materiaalanalyse, Inline instrumentatie, Industrial control en Testen en Meten, waar HBM onder valt) met zestien bedrijven met een hoge mate van autonomie.


HBM heeft zoals eerder genoemd een Benelux-vestiging in Waalwijk. Brüel & Kjær heeft in de Benelux ENMO als distributeur met vestigingen in Arnhem en Antwerpen.

 

HBM - Hottinger Baldwin Messtechnik GmbH - werd in 1950 in Duitsland opgericht. Het bedrijf is een van de technische voorlopers en marktleiders op het gebied van testen en meten. HBM heeft 27 vestigingen en verkoopkantoren in Europa, Amerika en Azië. Daarnaast heeft HBM vertegenwoordigingen in meer dan 40 andere landen over de hele wereld. Naast het hoofdkantoor in Darmstadt, heeft HBM productiefaciliteiten in Marlborough (USA), Massachusetts (USA) en Suzhou (China). Vanwege de groei opende het bedrijf onlangs in Darmstadt een nieuwe productiehal van 6.000 vierkante meter.

 

Brüel & Kjær werd in 1942 opgericht. Het bedrijf ontwikkelt geavanceerde technologie voor het meten en monitoren van geluid en trillingen. Brüel & Kjær heeft een netwerk van eigen verkoopkantoren en vertegenwoordigers in 55 landen. In de Benelux wordt ze vertegenwoordigd door ENMO met vestigingen in Arnhem en Antwerpen. 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts