zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Kasto lanceert met de KastoMiwin nieuwe bandzaagmachine


Achern (DE), 10 augustus 2018
Kasto introduceert met de KastoMiwin een nieuwe serie bandzaagmachines. Hiermee vult het Duitse bedrijf uit Achern zijn assortiment aan met een dubbele verstekbandzaag voor op lengte zagen en verstek zagen tussen -45 en +60 graden.

De nieuwe zaag is vooralsnog verkrijgbaar als halfautomatische U 4.6 versie en de automatische A 4.6 versie en is speciaal ontworpen voor op maat zagen in de staalindustrie, de ijzer- en staalhandel, de fabrieksbouw en speciale machinebouw.  

 

Aanvulling op de Win en Micut bandzaagmachines

‘Deze nieuwe zaagfamilie is een mooie aanvulling op de zaagmachines KastoWin en KastoMicut. De Miwin kan over een groot gebied verstek zagen en dat tot een profielmaat van maximaal 460 mm, terwijl de Win allen maar 90 graden haaks kan zagen. De Micut kan ook over een breed gebied verstek zagen, maar dat tot slechts een profielmaat van 260 mm', legt Jack van Hoorn, mede-directeur van Van Hoorn Machining in Veldhoven, importeur van het Duitse Kasto uit.

 

Elektrisch

De nieuwe zaagmachine wordt elektrisch aangedreven met kogelomloopspindel. In de A-versie zorgt een tandheugelaandrijving voor de materiaaltoevoer. De enkele slag van de materiaaltoevoer in de A-uitvoering is 3.000 mm. Kasto bestrijdt onnauwkeurigheden in snijlengtes door de plaatsing van de klemming. Hierdoor wordt het materiaal in alle gevallen loodrecht op de materiaalrichting gefixeerd. Hierdoor bereikt de machine verstek- en zaaglengtenauwkeurigheden met nauwe toleranties.


Het klembereik van de nieuwe lintzagen bedraagt afhankelijk van het materiaalprofiel maximaal 460 mm. De kleinste maat die kan worden gesneden is 10 x 10 mm. De KastoMiwin laat bij een enkele zaagsnede een reststuk achter van 30 mm achter. In de automatische modus wordt de reststuklengte bij 90°-zaagsnede tot 200 mm vergroot. De gebruiker kan de snijsnelheid traploos instellen van 12 tot 150 meter per minuut. De Kasto-ingenieurs hebben de Miwin zo ontworpen dat slijtage als gevolg van het zagen in de zaagtafel wordt voorkomen. Toch zijn de gezaagde delen direct achter het zaagtafel beschikbaar. De hoogte van het zaagbed is 700 mm.


Het vloeroppervlak van de KastoMiwin bedraagt 21,5 vierkante meter (3,95 m bij 5,45 m) in de uitvoering met materiaaltoevoer. Door de zaagkop schuin te plaatsen, wordt de breedte gereduceerd tot 2,98 mm - ideaal voor containervervoer.

 

 

Kasto lanceert met de KastoMiwin nieuwe bandzaagmachine'
Kasto introduceert met de KastoMiwin een nieuwe serie bandzaagmachines. Op de foto de automatische versie, de Kasto-Miwin A 4.6
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts