zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Brabant Alucast Heijnen failliet; kans op doorstart


Heijen, 9 augustus 2018
Auteur:
Gerard ten Bulte
Brabant Alucast, de vestigingen in Heijen en het Duitse Wendlingen zijn eind juli failliet verklaard. Ralph Geelen van advocatenkantoor Boels Zanders uit Venlo is aangesteld als curator voor de Heijense vestiging en werkt aan een doorstart.

‘Er hebben zich een aantal belangstellenden gemeld voor een eventuele doorstart. VDL heeft interesse getoond, maar ik ben dit moment in onderhandeling met een ander overnamekandidaat waarvan ik de naam niet zal noemen. Ik hoop binnen enkele weken iets definitiefs naar buiten te kunnen brengen', zegt Geelen.
Voor de Duitse vestiging is een Duitse curator aangesteld. Geelen is alleen in gesprek over de vestiging van Brabant Alucast in Heijnen. Het bedrijf ontwerpt en produceert aluminium en magnesium onderdelen voor autofabrikanten. Tot de klanten behoren o.a. gerenommeerde autoproducenten als BMW, DAF, Ducati, Mercedes, Opel en Porsche. ‘Bij het bedrijf werken 109 mensen. Het faillissement werd 1 dag voor de vakantie op 20 juli uitgesproken. Ook na het faillissement is het bedrijf op beperkte schaal door blijven werken. Zo veel mogelijk leveren ze de bestellingen uit aan de klanten', vertelt Geelen.

 

Verleden

Brabant Alucast heeft een roerig verleden achter zich. In 2007 nam Janivo Holding het bedrijf over van het moederconcern Euralcom. Daardoor ontstond als het ware een volledig nieuw Brabant Alucast. Naast de vestigingen in Nederland (Brabant Alucast Products en Brabant Components in Oss en Alu Premetaal in Heijen), Duitsland (Ritter Aluminium in Wendlingen) en Tsjechië (Metal Progres in Strakonice) bestond het nieuwe Brabant Alucast ook uit productiebedrijven in Portugal (Sonafi in Mameda de Infesta) en Brazilië (Alusur do Brasil in Curitiba). In 2010 komt daar nog de Italiaanse hogedrukgieterij MPI bij .

Volgens het Brabants Dagblad van 21 maart van dit jaar raakte het bedrijf vanaf 2012 in een neerwaartse spiraal. Er volgde een herstructurering. Het concern is daardoor vermoedelijk ingeklonken tot drie vestigingen: Oss, Heijnen en het Duitse Wendingen. Op 12 februari 2016 meldt Het Financieel Dagblad dat eigenaar Janivo het Brabantse automotivebedrijf Brabant Alucast verkoopt aan de Engelse private-equity-investeerder Endless LLP . ‘De verbeteringen die ik samen met mijn nieuwe team heb doorgevoerd en de investeringen die de nieuwe eigenaar wil doen, geven hoop voor de toekomst', vertelt toenmalig ceo Marcel Schabos aan het FD.

 

Oss verkocht

Die hoop resulteerde in maart 2018 in de verkoop van Brabant Alucast, vestiging Oss aan Shiloh, een Amerikaans bedrijf in de automotive industrie . Sindsdien gaat het voormalige Brabant Alucast Oss door het leven als Shiloh Industrie (www.shiloh.com). Volgens het Brabants Dagblad zouden er in 2016 in Oss nog 500 mensen werken bij een omzet van 66 miljoen, in 2017 zorgden 340 werknemers voor een omzet van 80 miljoen. ‘We zijn weer winstgevend', zei directeur Hans Vorstenbosch toen.

 

Heijnen

Met de verkoop van de Osse vestiging van Brabant Alucast bleven in maart van dit jaar de vestigingen Heijnen en het Duitse Wendingen over. En die twee hebben het niet gered, gezien het faillissement dat op 20 juli is uitgesproken. Maar curator Geelen heeft goede hoop op een doorstart.

 

 

Brabant Alucast Heijnen failliet; kans op doorstart'
Brabant Alucast, de vestigingen in Heijen en het Duitse Wendlingen zijn eind juli failliet verklaard.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts