zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Grofsmederij maakt RDM compleet


Rotterdam, 12 juli 2018
Het laatste grote renovatieproject op RDM Rotterdam is afgerond. Jeroen Steens, hoofd Port Development van het Havenbedrijf Rotterdam, opende 28 juni de Grofsmederij door een industriële schoonmaakrobot van het in de loods gevestigde bedrijf VertiDrive, twee letters te laten verwijderen van ‘Grofsmederij (Sl)open’.

De Grofsmederij is door het Havenbedrijf Rotterdam in monumentale staat gerenoveerd. Tijdens de opening tekende Steens ook het laatste huurcontract met Staalprofiel. Met deze nieuwe partij is de Grofsmederij volledig verhuurd aan bedrijven gespecialiseerd in maritiem, offshore, robotica en composiet. De bedrijven die al actief zijn in het gebouw zijn Kwint Offshore, MgAubel en VertiDrive.

  

Doorgroeifaciliteit

Staalprofiel vestigt zich in augustus in de Grofsmederij en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van koud gevormde stalen profielen en profielsystemen. ‘Je kiest bewust voor RDM Rotterdam', legt Steens uit. ‘Het Innovation Dock is de ideale plek voor start-ups om een idee naar prototype te ontwikkelen. De Grofsmederij is een doorgroeifaciliteit en biedt ontwikkelruimte voor innovatieve bedrijven. De huurders in de Grofsmederij illustreren de diversiteit van de Rotterdamse haven en de toekomst van de innovatieve maakindustrie.'

 

Stoomschip

RDM Rotterdam is een plek voor innovatie. Waar vroeger beroemde schepen als het stoomschip Rotterdam werden gebouwd, biedt de voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) nu plaats aan bedrijven, onderwijs en onderzoek. Midden in de haven werken zij hier samen aan innovaties die bijdragen aan een slimme haven. Een breed scala aan zakelijke en culturele evenementen, zoals de Innovation Expo 2018 op 4 oktober, vult dit aan en maakt van RDM een dynamisch gebied.

 

Cleanrooms en datacenters

RDM Rotterdam maakt samen met MerweVierhavens (M4H) onderdeel uit van het Rotterdam Makers Distric, voor innovatieve maakindustrie. Deze industrie, die zich richt op nieuwe technologieën, zoals additive manufacturing (3D-printen), robotisering en material science, vraagt om kleine en middelgrote bedrijfsruimten, om gemeenschappelijke faciliteiten zoals labs, cleanrooms en datacenters en om een flexibele, open omgeving. In zo'n omgeving kan de nieuwe generatie (co)ontwikkelaars en (co)producenten snel meebewegen met zich razendsnel ontwikkelende techniek en economie. Het Rotterdam Makers District biedt hiervoor condities en de twee gebieden aan weerszijde van de Maas vullen elkaar hierin goed aan.
Grofsmederij maakt RDM compleet'
Vlnr: Gerrie Roos van Staalprofiel, Marc Goedkoop van MgAubel, Jeroen Steens van Havenbedrijf Rotterdam, Maurice Hofman van VertiDrive en Timo van Gils van KWINT Offshore (Foto: Jerry Lampen)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts