zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

DNHK groeit maar door


Rotterdam, 3 juli 2018
Auteur:
Rolf Elling
Het gaat goed met de Duits-Nederlandse Handelskamer, DNHK. Tijdens het jaarlijkse Sommerfest, zomerfeest, aan boord van de SS Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, liet directeur Günter Gülker weten dat hij verwacht dat het ledental, nu ruim 1.400, eind dit jaar de 1.500 zal gaat aantikken.

Vijf jaar geleden telde de organisatie amper 900 leden. ‘Het gaat dus goed met de betrekkingen tussen Nederland en Duitsland', aldus Gülker. ‘Bovendien zien we dat de export in 2017 met bijna tien procent is toegenomen. In 2017 steeg de export van producten naar Duitsland vergeleken met het jaar ervoor in totaal met 9,1 procent naar 91,4 miljard euro. De goederenstromen tussen de beide landen werden in hun geheel intensiever, ook de totale waarde van de handel liet namelijk het afgelopen jaar een groei van 9,2 procent zien en kwam daarmee uit op 177,3 miljard euro. En er liggen voor de Nederlandse bedrijven nog veel kansen in Duitsland, dus de verwachting is dat het exportvolume nog zeker verder zal groeien.'

 

Nieuw in het bestuur

Tijdens de jaarvergadering, voorafgaand aan de twaalfde editie van het zomerfeest, zijn vier nieuwe bestuursleden toegetreden. Dit zijn Arnd Köfler, directeur productie bij ThyssenKrupp, Karen van den Boom, managing director van Sixt autoverhuurbedrijf Benelux, Niels Kowollik, managing director Mercedes-Benz Cars Nederland en Hans Winters, CEO Siemens Nederland.


De DNHK is in vier steden in Nederland en Duitsland gevestigd. Op het hoofdkantoor in Den Haag werken ruim veertig medewerkers. Hiernaast zijn er medewerkers aanwezig op de kantoren in Berlijn, Frankfurt en Düsseldorf.  

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts