zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Innovatieve week op UTwente


Enschede, 26 juni 2018
De Twentse Week van de Innovatie stond in het teken van ondernemers die werk willen maken van hun innovatieplannen. Tijdens de eerste editie van deze innovatieve week, heeft Twente zijn innovatieve karakter volop laten zien met een aantal fraaie events.

Hieronder het World Technology Mapping Forum, de Red Engineers Challenge, de Entrepreneurial Day en het open huis van de Universiteit Twente. De organisatie lag in handen van Novel-T. Deze organisatie helpt startups en geeft scale-ups de ruimte om te groeien. Dat doet het door ondernemers toegang te geven tot kennis en verbindingen te zoeken op nationaal en internationaal vlak met wetenschappers, ondernemers en investeerders. De week werd gehouden van 18 tot 23 juni 2018.

 

Veel kennis

Het programma bestond uit inspirerende kennissessies bij ondernemers op het bedrijf en diverse masterclasses over bedrijfsinnovatie. Verder waren er verschillende verdiepingssessies over de kansen van nieuwe technologieën zoals blockchain, internet of things en onbemande systemen. Tijdens de praktisch ingestoken workshops hebben ondernemers inzicht gekregen in welke projecten en regelingen er zijn voor innoverende ondernemers. Ook was er volop gelegenheid om te netwerken.  

  

Innovatierede

Op de afsluitende dag, donderdag 21 juni, was keynote spreker Peter Wennink, CEO ASML, aanwezig om een innovatierede te verzorgen. Hij hield een inspirerend betoog over ASML, het entrepreneurschap en de verbinding met de klanten voor een volle collegezaal op de UTwente. ‘ASML was in feite een start-up van Philips, met zo'n dertig medewerkers gestart en nu tellen we 21.000 fte's. De omzet zal naar verwachting in 2018 doorgroeien naar 10,5 miljard euro', zo stelde Wennink. Verder ging hij in op de essentie van de samenwerking met de klanten. ‘Onze klanten kijken tien tot vijftien jaar vooruit, ze zien de ontwikkelingen, weten wat er gaat gebeuren en kijken dan of het, de machine, is te maken. Deze klantfocus is cruciaal voor ASML. Het gaat er uiteindelijk om de kosten per bit omlaag te krijgen.' Op dit moment geeft de chipmachinebouwer veel ruimte aan open innovatie en aan start-ups. ASML heeft een eigen R&D afdeling die 6.500 fte's telt.  

 

Jong ondernemerschap

Na de speech van Wennink werd de Van den Kroonenbergprijs uitgereikt. Dit is een prijs voor jong ondernemerschap die wordt toegekend aan een ondernemer met een aanwijsbare binding met de Universiteit Twente en die zich heeft weten te onderscheiden. De prijs ging naar het jonge bedrijf Athom dat de Homey heeft ontwikkeld. Stefan Witkamp en Emile Nijssen zijn de oprichters hiervan. Homey is een app waarmee alle apparaten in huis zijn te bedienen. Deze moeten hier overigens wel geschikt voor zijn.   
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts