zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Meer mensen in de techniek in Gelderland


Arnhem, 12 juni 2018
De provincie Gelderland, vakbonden, brancheorganisaties, opleidings- en ontwikkelingsfondsen, praktijkopleidingsbedrijven en mbo- en hbo-instellingen in Gelderland hebben de handen ineen geslagen om het groeiende tekort aan technische vakmensen in de regio aan te pakken.

Met het beschikbaar stellen van scholingsvouchers biedt het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap' zowel ervaren vakmensen als kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt de unieke mogelijkheid om in Gelderland werk te maken van een loopbaan in de techniek. De provincie Gelderland investeert 1,8 miljoen euro in het actieplan.

 

Verschil maken

Toine Straatman, regiosecretaris van Koninklijke Metaalunie in Gelderland, is blij met het actieplan: ‘Net als in andere regio's in Nederland hebben veel technische bedrijven in Gelderland moeite voldoende geschoolde technici te vinden. Om hierin verandering te brengen is een gezamenlijke inspanning nodig. Dat maakt dit plan zo goed. We kunnen zo het verschil maken.' Straatman benadrukte ook de urgentie van het vinden van nieuwe vakmensen voor bedrijven. Hij stelde dat bedrijven nu de economische groei stijgt, niet in staat zijn kansen te pakken door het gebrek aan personeel. 

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

ONZE PRODUCTEN

CONTACTINFORMATIE

 

JTEKT Corporation | KOYO Benelux

 

Postbus 12965 ZG


Nieuwpoort

 

Energieweg 10a

2964 LE

Groot-Ammers


Telefoon: 0184 60 68 00

Fax: 0184 60 68 57

Email: jeb-info@jtekt.com

 


Grotere kaart weergeven

 

 

ONZE CATALOGI DOWNLOADEN?

 

Catalogus KoyoGa naar ons overzicht om onze verschillende catalogi te bekijken!