zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Hogere productie Dyneema


Heerlen, 29 mei 2018
Koninklijke DSM gaat zijn productiecapaciteit voor Dyneema met twintig procent uitbreiden. Er is veel vraag naar Dyneema UD (Uni-Directional laminate) en naar Dyneema-vezel. Het bedrijf wil geen financiële details bekendmaken. Ook meldt het concern niet hoeveel Dyneema er wereldwijd wordt geproduceerd en/of verkocht.

DSM gaat investeren in de installatie van additionele UD-productietechniek in zijn fabrieken in Heerlen en Greenville in de VS en gaat bovendien verbeteringen doorvoeren aan bestaande productielijnen om de capaciteit van Dyneema uit te breiden met ruim twintig procent wereldwijd. Dit moet DSM in staat stellen tegemoet te komen aan de toenemende vraag. De groeiende markt in de VS zal worden bediend door Greenville. Medewerkers van organisaties zoals de politie van New York (NYPD), het ministerie van Binnenlandse Veiligheid, immigratiedienst en douane, politie van Los Angeles en nog vele anderen worden beschermd door Dyneema-materiaal in hun uitrusting. De extra capaciteit voor Dyneema UD en Dyneema-vezel komt beschikbaar in de loop van 2018 en de productie zal in het eerste kwartaal van 2019 helemaal op stoom zijn.

 

DSM Dyneema wil tegelijkertijd zijn footprint verkleinen om tegemoet te kunnen komen aan de belofte van het merk Dyneema: The Greenest Strength. De fabriek in Greenville draait inmiddels op honderd procent hernieuwbare elektriciteit. Dyneema UD is een samengesteld eenrichtingslaminaat met een uitstekende energieabsorptie en daardoor extreem sterk. Het is verkrijgbaar als hard en zacht ballistisch materiaal.

 

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts