zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Kamervragen over rapport Metaalunie


Den Haag, 15 mei 2018
CDA Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch heeft naar aanleiding van het door Berenschot in opdracht van Koninklijke Metaalunie, opgestelde rapport ‘Slimmer produceren moet je stimuleren’ vragen gesteld aan staatssecretaris Mona Keijzer van EZK. Amhaouch vroeg de staatssecretaris, die het rapport tijdens de Hannover Messe in ontvangst heeft genomen, onder meer of zij het eens is met Metaalunie dat de maakindustrie zo snel digitaliseert en robotiseert dat veel toeleveranciers in het mkb het tempo niet meer op eigen kracht kunnen bijbenen.

Ook wil Amhaouch van Keijzer weten of zij, net als Metaalunie, vindt dat Nederland alle stimuli richt op productinnovatie terwijl de echte achilleshiel procesinnovatie is. Ook vroeg hij de staatssecretaris de criteria voor innovatiesubsidie te verruimen om het mkb in de race te houden omdat er anders te veel gaten in de productieketen vallen en Nederland achterop raakt op landen zoals Duitsland en België. 

Door het mei reces heeft de staatssecretaris nog geen antwoord kunnen geven op de vragen. In een interview in Metaal & Techniek van februari met Amhaouch gaf het Tweede Kamerlid ook al aan dat hij de aanscherpingen op het gebied van procesinnovatie die sinds 1 januari 2016 van kracht zijn in de WBSO kritisch wil evalueren.

 

www.metaalunie.nl  

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts