zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Ultimaker introduceert met de S5 een nieuwe grotere 3D-printer


Hannover (DE), 24 april 2018
Ultimaker, de Nederlandse producent van desktop 3D-printers, heeft vandaag op de Hannover Messe de nieuwste uitbreiding van het professionele 3D-printportfolio onthuld: de Ultimaker S5. Door het grotere bouwvolume van 330 x 240 x 300 mm is deze nieuwe 3D-printer geschikt voor het printen van functionele prototypes, gereedschappen en productiehulpmiddelen.

De S5 is voorzien van een touchscreen hetgeen de gebruikservaring verbeterd. De nieuwe 3D-printer is voorzien van dual extrusion en heeft een verbeterde feeder, met een filament flow-sensor die een print automatisch pauzeert en hervat wanneer de materialen op zijn. Hierdoor blijft de printkwaliteit onaangetast. De verbeterde bed leveling zorgt voor een perfecte eerste laag en compenseert het printbed continu tijdens het printen, wat onbeheerd gebruik van de 3D-printer mogelijk maakt. De Ultimaker S5 ontsluit nieuwe applicaties en kan een breed scala aan materialen printen: van PLA tot geavanceerde technische materialen, zoals nylon en polycarbonaat. Verder is de voorkant van de 3D-printer voorzien van deuren en wordt er vanaf de zomer van 2018 een speciale geanodiseerde aluminium bouwplaat toegevoegd.

 

Tough PLA en App

Ultimaker heeft daarnaast nog twee producten geïntroduceerd. Dat is de Ultimaker Tough PLA - Een technisch PLA filament geoptimaliseerd voor het printen van modellen van groter formaat, zoals functionele prototypes en tooling, zonder delaminatie of kromtrekken. Met een gelijke impactsterkte en hogere stijfheid vergeleken met de Ultimaker ABS, is Tough PLA minder broos dan regulier PLA. Tot slot introduceerde Ultimaker de Ultimaker App, die het mogelijk maakt het voor gebruikers mogelijk om via telefoon of tablet op de hoogte te blijven van de voortgang van het printen. De gratis Ultimaker App stuurt notificaties naar gebruikers wanneer een printtaak klaar is, of wanneer een printer aandacht of onderhoud nodig heeft.


De app is - net als de nieuwe 3D-printer S5 en het nieuwe PLA-filament - beschikbaar vanaf 15 mei voor Android en iOS en werkt met Ultimaker S5 en Ultimaker 3 3D-printers.


Binnenkort op deze plek meer over deze nieuwe ontwikkelingen van Ultimaker in een vraaggesprek met een van de oprichters Siert Wijnia en Paul Heiden, Senior Vice President Product Management.

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts