zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Vakbeurs Maintenance debuteert in Gorinchem


Gorinchem, 12 april 2018
Beursorganisator Easyfairs lanceert op 17, 18 en 19 april 2018 voor de eerste keer de vakbeurs Maintenance in Gorinchem. Maintenance is een gevestigde vakbeurs voor industrieel onderhoud met edities in Dortmund, Antwerpen en Zurich. Maintenance gaat voor deze debuuteditie een samenwerking aangegaan met de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud, NVDO. Voor deze eerste Nederlandse editie hebben zich 90 exposanten aangemeld.

De branchevereniging richt zich op de totale keten van installatiemanagement (asset management) en vertegenwoordigt daarmee zo'n 300.000 onderhoudsprofessionals met een totale omzet van 30-35 miljard euro. De branchevereniging gaat de beurs ondersteunen met het leveren van een deel van het kennisprogramma waarvan de eerste sprekers en onderwerpen nu bekend worden gemaakt.

  

Verouderde installaties

Voor het eerst bevindt de trend, verouderende gebouwen en installaties (asset base), zich in de top 3 van de top-tien-trends in onderhoud die de NVDO jaarlijks in zijn Onderhoudskompas onderzoekt. De focus op het verhelpen van bijbehorende vraagstukken en uitdagingen neemt steeds meer toe. 

Een deel van de fabrieken, vooral in de chemische sector, is gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Hetzelfde geldt voor bruggen, wegen en elektriciteitsnetwerken. Deze machines, procesapparaten en infrastructuur lijken door modificaties en optimalisaties vaak niet meer op het origineel. Nu, 50-60 jaar later bereiken ze met velen tegelijkertijd het einde van hun levensduur. In cijfers betekent dit dat bijna de helft van de westerse industriële installaties tussen nu en 2025 vervangen moet worden. 

 

Vervangend of verlengend

Met de aantrekkende economie komt er meer budget vrij om installaties te vervangen. Voor andere bedrijven, die niet de middelen hebben of noodzaak voelen om vervangingsinvesteringen toe te passen, blijft het relevant om levensduur verlengend onderhoud toe te passen. Tijdens Maintenance op 17, 18 en 19 april 2018 ontdekken brancheprofessionals technieken, methoden, technologie en andere oplossingen om de problematiek rondom de verouderende installaties op te lossen. Levensduurverlenging, hoe dan? Nieuwe investeringen, hoe dan? Juist dat zijn de redenen waarom de NVDO zich als partner aan Maintenance heeft verbonden. 

 

Kennisprogramma NVDO

Op beursdag 1 (17 april) is er een presentatie over robotica in de mkb-sector door Egbert-Jan Sol (directeur programmabureau bij Smart Industry) en een presentatie over Predictive Maintenance door Marcel Morsing (Founder MaxGrip). 

  

Data asset management

Het programma op beursdag 2 bestaat uit twee presentaties van Damon Visser (eigenaar en senior maintenance consultant ProMaint). De eerste presentatie gaat over het nieuwe onderhoudsbeleid en aansluitend is er een presentatie over ‘data asset management', vrij vertaald gegevensmanagemenet van de installaties. Op de derde en laatste beursdag is er een presentatie bij te wonen over techniek en de menselijke factor door Nico Castelijn (M&R FM manager Aspen Oss) en een lezing over het opzetten van een competentieprofiel door George Brown (onderwijskundig adviseur K&E). 

 

Maintenance Gorinchem wordt op 17, 18 en 19 april 2018 gehouden in Evenementenhal Gorinchem. Op deze dagen is het evenement te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Een bezoek is gratis bij voorregistratie. Belangstellenden die een registratielink willen ontvangen, kunnen een e-mail sturen naar anke.halters@easyfairs.com. Er zijn nog plaatsen beschikbaar op Maintenance Gorinchem. 

 

www.maintenance-gorinchem.nl
www.nvdo.nl  

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Onze Merken

       
       
            

 

Contactinformatie

Leijenaar B.V.                 Postbus 384
Nijverheidsweg 13        1270 AJ Huizen
1271 EA Huizen

tel: 035 - 69 39 305
fax: 035 - 69 36 552

e-mail: info@leijenaar.nl