zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Vakbeurs Maintenance debuteert in Gorinchem


Gorinchem, 12 april 2018
Beursorganisator Easyfairs lanceert op 17, 18 en 19 april 2018 voor de eerste keer de vakbeurs Maintenance in Gorinchem. Maintenance is een gevestigde vakbeurs voor industrieel onderhoud met edities in Dortmund, Antwerpen en Zurich. Maintenance gaat voor deze debuuteditie een samenwerking aangegaan met de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud, NVDO. Voor deze eerste Nederlandse editie hebben zich 90 exposanten aangemeld.

De branchevereniging richt zich op de totale keten van installatiemanagement (asset management) en vertegenwoordigt daarmee zo'n 300.000 onderhoudsprofessionals met een totale omzet van 30-35 miljard euro. De branchevereniging gaat de beurs ondersteunen met het leveren van een deel van het kennisprogramma waarvan de eerste sprekers en onderwerpen nu bekend worden gemaakt.

  

Verouderde installaties

Voor het eerst bevindt de trend, verouderende gebouwen en installaties (asset base), zich in de top 3 van de top-tien-trends in onderhoud die de NVDO jaarlijks in zijn Onderhoudskompas onderzoekt. De focus op het verhelpen van bijbehorende vraagstukken en uitdagingen neemt steeds meer toe. 

Een deel van de fabrieken, vooral in de chemische sector, is gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Hetzelfde geldt voor bruggen, wegen en elektriciteitsnetwerken. Deze machines, procesapparaten en infrastructuur lijken door modificaties en optimalisaties vaak niet meer op het origineel. Nu, 50-60 jaar later bereiken ze met velen tegelijkertijd het einde van hun levensduur. In cijfers betekent dit dat bijna de helft van de westerse industriële installaties tussen nu en 2025 vervangen moet worden. 

 

Vervangend of verlengend

Met de aantrekkende economie komt er meer budget vrij om installaties te vervangen. Voor andere bedrijven, die niet de middelen hebben of noodzaak voelen om vervangingsinvesteringen toe te passen, blijft het relevant om levensduur verlengend onderhoud toe te passen. Tijdens Maintenance op 17, 18 en 19 april 2018 ontdekken brancheprofessionals technieken, methoden, technologie en andere oplossingen om de problematiek rondom de verouderende installaties op te lossen. Levensduurverlenging, hoe dan? Nieuwe investeringen, hoe dan? Juist dat zijn de redenen waarom de NVDO zich als partner aan Maintenance heeft verbonden. 

 

Kennisprogramma NVDO

Op beursdag 1 (17 april) is er een presentatie over robotica in de mkb-sector door Egbert-Jan Sol (directeur programmabureau bij Smart Industry) en een presentatie over Predictive Maintenance door Marcel Morsing (Founder MaxGrip). 

  

Data asset management

Het programma op beursdag 2 bestaat uit twee presentaties van Damon Visser (eigenaar en senior maintenance consultant ProMaint). De eerste presentatie gaat over het nieuwe onderhoudsbeleid en aansluitend is er een presentatie over ‘data asset management', vrij vertaald gegevensmanagemenet van de installaties. Op de derde en laatste beursdag is er een presentatie bij te wonen over techniek en de menselijke factor door Nico Castelijn (M&R FM manager Aspen Oss) en een lezing over het opzetten van een competentieprofiel door George Brown (onderwijskundig adviseur K&E). 

 

Maintenance Gorinchem wordt op 17, 18 en 19 april 2018 gehouden in Evenementenhal Gorinchem. Op deze dagen is het evenement te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Een bezoek is gratis bij voorregistratie. Belangstellenden die een registratielink willen ontvangen, kunnen een e-mail sturen naar anke.halters@easyfairs.com. Er zijn nog plaatsen beschikbaar op Maintenance Gorinchem. 

 

www.maintenance-gorinchem.nl
www.nvdo.nl  

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

AFAB Contact

Plotterweg 24
3821 BB Amersfoort
Postbus 93
3800 AB Amersfoort

T: 033 - 454 1000
F: 033 - 454 1001
Volg afab op twitter

Neem contact op met AFAB »

 

AFAB Nieuws

Zes op de tien hypotheken wordt via het intermediair gesloten
In de laatste AFM Consumentenmonitor is het aandeel van het tussenpersoonkanaal (41%) voor het eerst groter dan het bankkanaal. Het marktaandeel van hypotheekwinkels is stabiel rond de 20%. Slechts een kwart van de hypotheekadviezen wordt nog met provisie betaald. De AFM heeft op haar website alle informatie over het komende provisieverbod op één plaats verzameld.
Lees meer »
Verlaagde overdrachtsbelasting blijft
De verlaagde overdrachtsbelasting van 2% blijft bestaan. Voor huizenkopers blijft het kopen van een huis daarmee extra aantrekkelijk. De verlaging van de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% werd in juni 2011 ingevoerd. De maatregel blijft nu ook na 1 juli 2012 gelden. Zo hoopt de politiek ook in de toekomst de verkoop van de huizen te stimuleren.
Lees meer »
Langdurig rood staan bij bank duur
Rood staan is een vorm van geld lenen die veel banken bieden aan houders van een betaalrekening. Wat niet alle rekeninghouders weten is dat zij een hoge rente betalen voor rood staan. Het rentetarief ligt tussen de 8 en 15 procent. AFAB helpt u graag bij het vinden van een goedkopere en passende lening.
Lees meer »