zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Meisjes gaan vaker voor techniekvakken


Deventer, 12 april 2018
Meisjes kiezen steeds vaker voor een technische richting op school, heeft het CBS berekend. Vooral op de havo en het vwo is dit percentage de afgelopen tien jaar gestegen. Tien jaar geleden koos nog 2 procent van de havo-meisjes en 6 procent van de vwo-meisjes voor Natuur en Techniek, met verplichte vakken als wiskunde b, natuur- en scheikunde. Dit jaar lagen die percentages op respectievelijk 10 en 28 procent.

Deze groei is volgens het CBS vooral te danken aan de invoering van de vernieuwde tweede fase. Daardoor werd het makkelijker om de profielen Natuur en Techniek én Natuur en Gezondheid te combineren in één vakkenpakket. Dit dubbelprofiel was vooral bij meisjes op het vwo in trek.

 

Praktijk 

Onder meisjes op het vmbo is techniek de minst gekozen sector. Dit schooljaar koos 4 procent van de meisjes hiervoor, een minimale stijging vergeleken met een paar jaar geleden.

 

Hoewel dus meer meisjes op de havo en het vwo een technisch profiel kiezen, is dit amper terug te zien in het hoger onderwijs. Het percentage vrouwen dat een diploma haalt in techniek, industrie of bouwkunde is van 2 naar 3 procent gegaan.

 

Bron: www.nos.nl

 

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Onze Merken

       
       
            

 

Contactinformatie

Leijenaar B.V.                 Postbus 384
Nijverheidsweg 13        1270 AJ Huizen
1271 EA Huizen

tel: 035 - 69 39 305
fax: 035 - 69 36 552

e-mail: info@leijenaar.nl