zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Meisjes gaan vaker voor techniekvakken


Deventer, 12 april 2018
Meisjes kiezen steeds vaker voor een technische richting op school, heeft het CBS berekend. Vooral op de havo en het vwo is dit percentage de afgelopen tien jaar gestegen. Tien jaar geleden koos nog 2 procent van de havo-meisjes en 6 procent van de vwo-meisjes voor Natuur en Techniek, met verplichte vakken als wiskunde b, natuur- en scheikunde. Dit jaar lagen die percentages op respectievelijk 10 en 28 procent.

Deze groei is volgens het CBS vooral te danken aan de invoering van de vernieuwde tweede fase. Daardoor werd het makkelijker om de profielen Natuur en Techniek én Natuur en Gezondheid te combineren in één vakkenpakket. Dit dubbelprofiel was vooral bij meisjes op het vwo in trek.

 

Praktijk 

Onder meisjes op het vmbo is techniek de minst gekozen sector. Dit schooljaar koos 4 procent van de meisjes hiervoor, een minimale stijging vergeleken met een paar jaar geleden.

 

Hoewel dus meer meisjes op de havo en het vwo een technisch profiel kiezen, is dit amper terug te zien in het hoger onderwijs. Het percentage vrouwen dat een diploma haalt in techniek, industrie of bouwkunde is van 2 naar 3 procent gegaan.

 

Bron: www.nos.nl

 

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

AFAB Contact

Plotterweg 24
3821 BB Amersfoort
Postbus 93
3800 AB Amersfoort

T: 033 - 454 1000
F: 033 - 454 1001
Volg afab op twitter

Neem contact op met AFAB »

 

AFAB Nieuws

Zes op de tien hypotheken wordt via het intermediair gesloten
In de laatste AFM Consumentenmonitor is het aandeel van het tussenpersoonkanaal (41%) voor het eerst groter dan het bankkanaal. Het marktaandeel van hypotheekwinkels is stabiel rond de 20%. Slechts een kwart van de hypotheekadviezen wordt nog met provisie betaald. De AFM heeft op haar website alle informatie over het komende provisieverbod op één plaats verzameld.
Lees meer »
Verlaagde overdrachtsbelasting blijft
De verlaagde overdrachtsbelasting van 2% blijft bestaan. Voor huizenkopers blijft het kopen van een huis daarmee extra aantrekkelijk. De verlaging van de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% werd in juni 2011 ingevoerd. De maatregel blijft nu ook na 1 juli 2012 gelden. Zo hoopt de politiek ook in de toekomst de verkoop van de huizen te stimuleren.
Lees meer »
Langdurig rood staan bij bank duur
Rood staan is een vorm van geld lenen die veel banken bieden aan houders van een betaalrekening. Wat niet alle rekeninghouders weten is dat zij een hoge rente betalen voor rood staan. Het rentetarief ligt tussen de 8 en 15 procent. AFAB helpt u graag bij het vinden van een goedkopere en passende lening.
Lees meer »