zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Nederland haalt in China 200 miljoen aan landbouwcontracten binnen


Den Haag, 12 april 2018
De handelsmissie naar China blijkt voor de Nederlandse land- en tuinbouw van grote waarde. Nederlandse bedrijven hebben tijdens de eerste dagen van de missie al voor bijna 200 miljoen euro aan samenwerkingsakkoorden gesloten. Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) is er van overtuigd dat Nederland met kennis en innovatieve producten een grote bijdrage kan leveren aan de grote voedselvraagstukken in China.

Volgens minister schouten zijn de afgelopen dagen, naast de directe opbrengt, erg waardevol geweest om de onderlinge relatie tussen Nederland en China te versterken. 'Het is mooi om te zien hoe wij met onze kennis van onder meer de Wageningse universiteit en onze hoogwaardige technologie China helpen bij de voedselproductie en het vergroten van de voedselkwaliteit. Bovendien is China met zijn 1,4 miljard inwoners een belangrijke afzetmarkt. Wij kunnen ook van China leren, bijvoorbeeld op het gebied van schaalgrootte, duurzame energie en robotisering.'

  

Grootste investeringen

Het bezoek van minister Schouten aan China, als onderdeel van een brede kabinetsdelegatie, heeft tot nu toe geleid tot samenwerkingsakkoorden met een waarde van circa 200 miljoen euro. De grootste investeringen liggen op het gebied van babyvoeding, kasteelt (zoals klimaatcontrole en duurzame kassen), pluimvee, verwerken van aardappels, data gedreven agrofood innovatie (om de opbrengst van gewassen te verhogen), bloemen en planten, veredeling en landbouwkundig onderzoek. 

  

In trek 

Minister Schouten is samen met 72 deelnemers van 42 verschillende bedrijven en kennisinstellingen in China. Nederlandse kennis en technologie zijn hier volop in trek, omdat deze bijdragen aan de voedselzekerheid. Daarnaast is er een toenemende vraag naar Nederlandse duurzame, veilige en gezonde voedselproducten. Dit creëert kansen voor Nederlandse boeren en andere agro-ondernemers. China is voor Nederland de belangrijkste markt voor land- en tuinbouwproducten buiten de EU. 

 

Bron: www.rijksoverheid.nl 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

AFAB Contact

Plotterweg 24
3821 BB Amersfoort
Postbus 93
3800 AB Amersfoort

T: 033 - 454 1000
F: 033 - 454 1001
Volg afab op twitter

Neem contact op met AFAB »

 

AFAB Nieuws

Zes op de tien hypotheken wordt via het intermediair gesloten
In de laatste AFM Consumentenmonitor is het aandeel van het tussenpersoonkanaal (41%) voor het eerst groter dan het bankkanaal. Het marktaandeel van hypotheekwinkels is stabiel rond de 20%. Slechts een kwart van de hypotheekadviezen wordt nog met provisie betaald. De AFM heeft op haar website alle informatie over het komende provisieverbod op één plaats verzameld.
Lees meer »
Verlaagde overdrachtsbelasting blijft
De verlaagde overdrachtsbelasting van 2% blijft bestaan. Voor huizenkopers blijft het kopen van een huis daarmee extra aantrekkelijk. De verlaging van de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% werd in juni 2011 ingevoerd. De maatregel blijft nu ook na 1 juli 2012 gelden. Zo hoopt de politiek ook in de toekomst de verkoop van de huizen te stimuleren.
Lees meer »
Langdurig rood staan bij bank duur
Rood staan is een vorm van geld lenen die veel banken bieden aan houders van een betaalrekening. Wat niet alle rekeninghouders weten is dat zij een hoge rente betalen voor rood staan. Het rentetarief ligt tussen de 8 en 15 procent. AFAB helpt u graag bij het vinden van een goedkopere en passende lening.
Lees meer »