zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Girlsday leert meisjes techniek kennen


Den Haag, 10 april 2018
Donderdag 12 april is de landelijke start van Girlsday 2018. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs opent de dag samen met 75 meisjes met hulp van een HoloLens. Op Girlsday worden er door het hele land activiteiten op het gebied van bèta, techniek en IT georganiseerd, speciaal voor meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs.

Het doel van Girlsday is om de 11.000 meisjes kennis te laten maken met de mogelijkheden van IT-opleidingen en technische bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en informatietechnologie.

 

Start in Den Haag

De dag start dit jaar bij bouwbedrijf BAM bij de bouwplaats van de Rotterdamsebaan in Den Haag. De meisjes ontwerpen hier een school met de nieuwste technologie en zien hoe een hololens in de bouw wordt gebruikt voor digitale werkinstructies. De HoloLens is een ‘mixed reality'-bril waardoor de echte wereld gecombineerd wordt met virtuele informatie. Ook leren ze over zelfhelend beton, duurzame energiewegen, drones en gaan ze glasvezel lassen.

  

350 bedrijven

Girlsday vindt elk jaar plaats in april. Dit jaar doen ruim 11.000 meisjes van 10 tot 15 jaar mee bij 350 bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties. De meisjes krijgen de gelegenheid om deel te nemen aan speciale activiteiten op het gebied van techniek en IT. Daarnaast krijgen ze inzicht in de technische en IT-werkzaamheden in de dagelijkse praktijk. Ook is er de mogelijkheid te spreken met vrouwelijke medewerkers die al bij de technische bedrijven werkzaam zijn.

 

Tata Steel al begonnen

Vandaag al brachten zo'n 120 meiden uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit de regio een bezoek aan Tata Steel in IJmuiden. Het staalbedrijf organiseert deze week twee speciale Girls' Days om ze kennis te laten maken met de aspecten van werken in een technische omgeving. Komende donderdag komen leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen uit de omgeving op bezoek. 

 

Meer informatie over Girlsday is hier te vinden www.vhto.nl/projecten/girlsday/ .

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Onze Merken

       
       
            

 

Contactinformatie

Leijenaar B.V.                 Postbus 384
Nijverheidsweg 13        1270 AJ Huizen
1271 EA Huizen

tel: 035 - 69 39 305
fax: 035 - 69 36 552

e-mail: info@leijenaar.nl