zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Girlsday leert meisjes techniek kennen


Den Haag, 10 april 2018
Donderdag 12 april is de landelijke start van Girlsday 2018. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs opent de dag samen met 75 meisjes met hulp van een HoloLens. Op Girlsday worden er door het hele land activiteiten op het gebied van bèta, techniek en IT georganiseerd, speciaal voor meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs.

Het doel van Girlsday is om de 11.000 meisjes kennis te laten maken met de mogelijkheden van IT-opleidingen en technische bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en informatietechnologie.

 

Start in Den Haag

De dag start dit jaar bij bouwbedrijf BAM bij de bouwplaats van de Rotterdamsebaan in Den Haag. De meisjes ontwerpen hier een school met de nieuwste technologie en zien hoe een hololens in de bouw wordt gebruikt voor digitale werkinstructies. De HoloLens is een ‘mixed reality'-bril waardoor de echte wereld gecombineerd wordt met virtuele informatie. Ook leren ze over zelfhelend beton, duurzame energiewegen, drones en gaan ze glasvezel lassen.

  

350 bedrijven

Girlsday vindt elk jaar plaats in april. Dit jaar doen ruim 11.000 meisjes van 10 tot 15 jaar mee bij 350 bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties. De meisjes krijgen de gelegenheid om deel te nemen aan speciale activiteiten op het gebied van techniek en IT. Daarnaast krijgen ze inzicht in de technische en IT-werkzaamheden in de dagelijkse praktijk. Ook is er de mogelijkheid te spreken met vrouwelijke medewerkers die al bij de technische bedrijven werkzaam zijn.

 

Tata Steel al begonnen

Vandaag al brachten zo'n 120 meiden uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit de regio een bezoek aan Tata Steel in IJmuiden. Het staalbedrijf organiseert deze week twee speciale Girls' Days om ze kennis te laten maken met de aspecten van werken in een technische omgeving. Komende donderdag komen leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen uit de omgeving op bezoek. 

 

Meer informatie over Girlsday is hier te vinden www.vhto.nl/projecten/girlsday/ .

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

AFAB Contact

Plotterweg 24
3821 BB Amersfoort
Postbus 93
3800 AB Amersfoort

T: 033 - 454 1000
F: 033 - 454 1001
Volg afab op twitter

Neem contact op met AFAB »

 

AFAB Nieuws

Zes op de tien hypotheken wordt via het intermediair gesloten
In de laatste AFM Consumentenmonitor is het aandeel van het tussenpersoonkanaal (41%) voor het eerst groter dan het bankkanaal. Het marktaandeel van hypotheekwinkels is stabiel rond de 20%. Slechts een kwart van de hypotheekadviezen wordt nog met provisie betaald. De AFM heeft op haar website alle informatie over het komende provisieverbod op één plaats verzameld.
Lees meer »
Verlaagde overdrachtsbelasting blijft
De verlaagde overdrachtsbelasting van 2% blijft bestaan. Voor huizenkopers blijft het kopen van een huis daarmee extra aantrekkelijk. De verlaging van de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% werd in juni 2011 ingevoerd. De maatregel blijft nu ook na 1 juli 2012 gelden. Zo hoopt de politiek ook in de toekomst de verkoop van de huizen te stimuleren.
Lees meer »
Langdurig rood staan bij bank duur
Rood staan is een vorm van geld lenen die veel banken bieden aan houders van een betaalrekening. Wat niet alle rekeninghouders weten is dat zij een hoge rente betalen voor rood staan. Het rentetarief ligt tussen de 8 en 15 procent. AFAB helpt u graag bij het vinden van een goedkopere en passende lening.
Lees meer »