zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Chinees aluminium kampt met slecht imago


Veldhoven, 9 april 2018
In China staat een enorme aluminiumfabriek met bijna 100 extrusiepersen en een compleet nieuwe walserij, allemaal Duitse machines. Ze leveren een goed product, maar toch kleeft aan Chinees aluminium een negatief imago. Sommige van onze klanten zeggen het expliciet bij hun bestelling: ‘het mag geen Chinees materiaal zijn'.

Op zich is dat niet vreemd: we hebben vroeger veel Chinees materiaal gezien in de goedkopere legeringen (zoals 1050) waarvan de kwaliteit zeer wisselend was. En natuurlijk zitten er in China nog steeds fabrieken die minder goed materiaal leveren, je moet dus wel goed kijken waar je koopt. We kopen bij MCB bijvoorbeeld alleen bij fabrieken waar we volledig overtuigd zijn van de kwaliteit.
En die kwaliteit wordt steeds beter: westerse bedrijven als Alcoa, Novelis en Aleris hebben flink geïnvesteerd in nieuwe aluminiumfabrieken in China, vooral met Duitse machines. Daar staat dus het nieuwste van het nieuwste. We merken ook echt dat de producten steeds beter worden, ook in de zwaar gelegeerde kwaliteiten kunnen ze mee.
De nieuwe aluminiumfabrieken van westerse bedrijven in China richten zich wel vooral op de luchtvaart en de automotive sector, de verwachting is dat die sectoren daar flink gaan groeien. De vraag is natuurlijk wel hoeveel er van naar Europa komt, maar de kwaliteit is zeker zo goed. Ook daar kunnen ze ultrasoon testen.
Er is in West-Europa veel minder geïnvesteerd in aluminiumproductie de afgelopen jaren, behalve voor de automotive. Het is dus een kwestie van tijd voordat bedrijven hier overstappen op Chinees aluminium. Want het wordt tijd dat dit vooroordeel de wereld uit gaat.

 

Door:

Lambert van de Schans, projectmanager aluminium MCB

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts