zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Tata Steel vraagt overheid en EU in te grijpen in importheffingen VS


IJmuiden, 9 maart 2018
Tata Steel doet een beroep op de Nederlandse overheid en de Europese Commissie om de VS in onderhandelingen ertoe te bewegen geen importtarieven te heffen op staal uit Europa en Nederland. De tijd dringt, aangezien de voorgenomen heffingen over twee weken ingaan.

De Verenigde Staten hebben gisteren aangegeven bereid te zijn om uitzonderingen te maken voor producten die niet of onvoldoende in de VS kunnen worden gemaakt of niet van een dergelijke kwaliteit als de geïmporteerde producten.

  Theo Henrar, directievoorzitter Tata Steel Nederland: ‘Wij zullen samen met onze klanten bij de Amerikaanse overheid aandringen om een uitzondering te maken voor onze producten, aangezien wij geen staal dumpen, ons staal geen bedreiging vormt voor de nationale veiligheid van de VS en Amerikaanse bedrijven afhankelijk zijn van ons staal. Met onze producten versterken wij juist de Amerikaanse economie.' 

Tata Steel vindt het ook belangrijk dat de Europese Commissie maatregelen voorbereidt om de Europese staalindustrie te beschermen in het geval de maatregelen in de VS ertoe leiden dat er staal van elders in Europa wordt gedumpt.  

 

FME-voorzitter Dezentjé Hamming deed gisteravond al een oproep aan het Nederlandse kabinet zijn voet tussen de deur te zetten die nu op een kier staat. 'Er moet haast gemaakt worden om deze uitzonderingspositie voor elkaar te krijgen.'

 

 

Afhankelijk van Tata

Tata Steel schrijft in zijn persbericht van vandaag dat Amerikaanse bedrijven afhankelijk zijn van hun staalproducten. Het IJmuidense staalbedrijf levert aan zijn klanten in de Verenigde Staten al meer dan een halve eeuw zeer geavanceerde staalsoorten, die ze in de VS niet kunnen maken. Het staal uit IJmuiden is een begrip in de VS en wordt vanwege zijn kwaliteit 'Dutch Steel' genoemd. Tata Steel levert al sinds de jaren zestig staal aan klanten in Amerika, zoals Steel Warehouse, dat dit staal verwerkt voor onder meer Caterpillar (voor toepassing in grote graaf-, hijs- en mijnbouwvoertuigen). Andere klanten zijn batterijenfabrikant Duracell, blikfabrikanten Ball, Silgan, en Crown, bottelaar Ardagh en drie autofabrikanten. Tata Steel exporteerde vorig jaar ongeveer 635.000 ton staal naar de VS, met een waarde van 505 miljoen euro.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts