zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

BMO Automation, Kuunders Technoworks en Style CNC winnaars TechniShow Innovation Awards


Utrecht, 8 maart 2018
BMO Automation, Kuunders Technoworks en Style CNC hebben de TechniShow Innovation Awards gewonnen. Dit werd bekend gemaakt tijdens de Avond van de Maakindustrie op 7 maart in Jaarbeurs Utrecht. De publieksprijs werd in de wacht gesleept door Trumpf met de TruMatic 1000 fiber.

'We kijken tevreden terug op de kwaliteit van alle inzendingen, die van een hoog niveau waren', vertelt Tom Bouws, juryvoorzitter. De inzendingen van de winnaars, maar ook die van alle genomineerden voor de TechniShow Innovation Awards, worden van 20 tot en met 23 maart op de TechniShow in Utrecht gepresenteerd.

 

Onder de indruk

De jury is onder de indruk van de hoeveelheid innovaties afkomstig van Nederlandse bedrijven. 'De toegevoegde klantwaarde komt veelal uit Nederland, kijk maar naar de winnaars. We hebben echt waarde verbeterende innovatieve bedrijven in Nederland. We hebben veel oplossingen gezien die zijn ontwikkeld uit een eigen probleem en dat zijn ongetwijfeld ook problemen waar andere ondernemers mee worstelen. Daarnaast zien we aan verschillende producten dat Smart Industry marktrijp en toegankelijk begint te worden voor het mkb. Een hele mooie ontwikkeling', aldus de jury.

 

Avond van de maakindustrie

De Awards werden tijdens de Avond van de Maakindustrie feestelijk uitgereikt. De feestavond werd dit jaar voor het eerst georganiseerd en is een initiatief van FPT-Vimag, Koninklijke Metaalunie en Jaarbeurs. Het belangrijkste onderdeel van de avond was de uitreiking van de Awards. In totaal werden er voor de TechniShow Innovation Awards vier prijzen weggegeven: Commerciële Innovatie, Nieuw op de Nederlandse markt, Made in the Benelux en de Publieksprijs. Tijdens de feestavond voor de maakindustrie werd het publiek gevraagd om een stem uit te brengen. De Publieksprijs werd in de wacht gesleept door Trumpf met de TruMatic 1000 fiber.


BMOBMO Automation

BMO won de Nieuw op de Nederlandse markt Award met de Xenon PM software. De jury oordeel hierover: 'Het is een echt toepasbaar systeem dat ondernemers in het mkb mee kan krijgen in de Smart Industry-gedachte. De verhouding tussen de lage initiële investering ten opzichte van de toegevoegde waarde, heeft er mede voor gezorgd dat de Xenon PM software van BMO als
winnaar van de Nieuw op de Nederlandse markt Award uit de bus kwam.'

 

KuundersKuunders Technoworks

'De plaatbewerkingsindustrie ziet hier echt de waarde van in. Het lost een veelvoorkomend probleem op', is de mening van de jury over het Kuma plaatwerkdetectiesysteem waar Kuunders Technoworks de Commerciële Innovatie Award mee binnen haalde. Kuma is een gepatenteerde machine die gesneden onderdelen in een nesting door middel van 3D-vision identificeert, vergelijkt met de nesting en via een inkjet markeert.

 

StyleStyle CNC Machines

De Made in de Benelux Award ging naar de SMESH 2-step Gear (SS2-sG) van Style. 'Tussen al het softwaregeweld is het mooi om te zien dat er ook op mechanisch gebied nog geïnnoveerd wordt. En het is net als de innovatie van BMO en Kuunders een echt Nederlands product', aldus de jury. De SS2-sG transmissie biedt de mogelijkheid om op de Style draaibanken onder vollast te schakelen.

 

TrumpfPublieksprijs

Tijdens de Avond voor de Maakindustrie werd de bezoekers gevraagd om met behulp van een app te stemmen op hun favoriet. De publieksprijs is overhandigd aan Trumpf met de TruMatic 1000 fiber. Deze combimachine kan lasersnijden gaten ponsen, omvormen en schroefdraden tappen. De machine is direct beschikbaar als totaaloplossing, maar kan ook stap voor stap worden uitgebreid tot een volwaardige pons-/lasermachine, de TruMatic 1000 fiber. Dit, in combinatie met de nieuwe Delta Drive aandrijving, het hybride assenconcept en het nieuwe concept voor sorteren en ontladen, maakt de machine innovatief.

BMO Automation, Kuunders Technoworks en Style CNC winnaars TechniShow Innovation Awards'
BMO Automation, Kuunders Technoworks en Style CNC winnaars TechniShow Innovation Awards.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts