zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Bekijk de Halter 12-stappen robotcel in actie


Hoevelaken , 7 maart 2018
Halter CNC Automation toont live op zijn stand een robotcel met opgebouwde zesassige beladingsrobot voor het beladen en/of ontladen van CNC bewerkingsmachines. Met deze zogeheten LoadAssistant kunnen productieprocessen fors efficiënter worden uitgevoerd, omdat het programmeren en het beladen voor een volgende bewerkingsopdracht kan worden uitgevoerd terwijl de CNC-machine en robot gewoon in bedrijf blijven.

Doordat productieprocessen niet hoeven te worden onderbroken, kan dus een aanzienlijke tijdwinst worden gerealiseerd en een performanceverbetering. Om er voor zorg te dragen dat de veiligheid van de operator te allen tijde is gegarandeerd, is de rasterplaat bij de Universal-uitvoering verdeeld in twee helften door middel van een fysieke afscheiding. Zo staat de operator aan de ene zijde van de afscheiding om de rasterplaat te bevoorraden met de te bewerken werkstukken, terwijl de robot aan de andere zijde in een afgeschermd werkgebied, de CNC-machine volcontinu belaad en/of ontlaad.

 

Zodra alle werkstukken aan robotzijde klaar zijn, draait de robot de rasterplaat zelf door. Programmeren van de robot geschiedt met behulp van SmartControl, een slim bedieningspaneel dat aan de buitenzijde van de robotcel is aangebracht. Door een van te voren gedefinieerde wizard te doorlopen kan de gebruiker de robot zo in twaalf eenvoudige stappen instellen voor de volgende bewerkingsopdracht.


Universal of S-uitvoering

De Halter LoadAssistant is leverbaar in een Universal- of S-uitvoering, met naar keuze een maximumbelasting van de robotarm van 10, 20 of 35 kilogram. In de eerstgenoemde uitvoering is de beladingsrobot te combineren met zowel CNC-draai- als freesmachines (werkstukken van 10x10 mm tot 230x230 mm of werkstukken met een diameter variërend van 10 - 230 mm).


De S-180 is specifiek ontwikkeld voor CNC-freesmachines voor werkstukken van 40x40 mm tot 180x180 mm. Daarnaast is er ook nog de S-230. Deze machine zal ook komen te staan op de Technishow en was ook al eerder te zien op de afgelopen vakbeurs Metav waar we Wouter van Halteren en Marc Volder spraken. ‘Deze S-230 is zowel geschikt voor koppeling aan een CNC-draaimachine maar ook aan een CNC-freesmachines voor werkstukken met een diameter van 43 tot 230 mm. Deze robotcel is ook voorzien van een omkeerstation', vertelt Volder.


Ongeacht de uitvoering is de afmeting van de robotcel altijd 1.750 x 1.435 x 2.220 mm. Optioneel zijn zeven verschillende, in hoogte verstelbare rasterplaten leverbaar, alsmede een klantspecificieke uitvoering. Bij de S-uitvoering wordt gewerkt met een stapelsysteem met twaalf posities (waarvan een lege positie). Steeds als de robot een te bewerken werkstuk oppakt van een stapel, wordt die stapel elektrisch omhoog geduwd. De gerede werkstukken worden vervolgens opgestapeld op de lege positie. De capaciteit van de S- modellen kan variëren van 22 werkstukken van elk 175 mm hoog tot 385 werkstukken van elk 10 mm hoog. Afhankelijk van de functie worden de robots uitgerust met een pneumatisch aangedreven twee- of drievingergrijper-systeem (2 voor frezen en 3 voor draaien). Doordat dit systeem is uitgerust met een pneumatisch slot wordt het werkstuk vastgehouden als de luchtdruk wegvalt. Wordt deze weer hersteld dan worden de werkzaamheden hervat. 

Hal 11, stand C008

 

www.haltercncautomation.com

Bekijk de Halter 12-stappen robotcel in actie'
Algemeen directeur Wouter van Halteren (r) en Marketing manager Marc Volder bij de LoadAssistent S-230 die ook op de Technishow staat.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts