zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Hannover Messe 2018 weer samen met CeMAT


Hannover (DE), 7 februari 2018
Hannover is van 23 tot en met 27 april 2018 de stad waar 's wereld grootste industriebeurs, de Hannover Messe wordt gehouden. Dit jaar nog groter dan voorheen omdat de logistiekbeurs CeMAT weer terug is in de schoot waar het in de jaren tachtig/negentig van de vorige eeuw als deelbeurs van Hannover Messe begon. De verwachting is dat er ruim 6.000 exposanten naar Hannover zullen komen: ruim 5.000 op de Hannover Messe en zijn 5 deelbeurzen en ongeveer 1.000 exposanten op de CeMAT.
 Mexico is het partnerland en de beurs zal traditiegetrouw worden geopend door Duitse bondskanselier Merkel en zeer waarschijnlijk de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto.

Nederland is vertegenwoordigd met 33 bedrijven en 2 collectieve stands, dat zijn Smart Industry en Holland High Tech die beide gecoverd worden door de FME. Dave Blank, lid van het Topteam en wetenschapper van de Topsector HTSM weet te melden dat er dit jaar 16 bussen met ongeveer 750 studenten van de Nederlandse universiteiten naar Hannover gaan. De studenten krijgen daar een volledig dagprogramma aangeboden en bezoeken de beurs met een speciale opdracht.

 

Smart Industry

 Eenmaal per jaar komt de wereld van de industrie bijeen in Hannover De vijf deelbeurzen Integrated Automation, Motion & Drives (IAMD), Digital Factory, Energy, Industrial Supply en Research & Technology geven in 19 hallen een omvattend beeld van de digitalisering van productie- en energiesystemen. De grote thema's van de industriële branches worden hier verder ontwikkeld: Smart Industry (digitalisering van de productie), Integrated Energy, Smart Supply, Predictive Maintenance, Cobots, Digital Twins en Lightweight Construction. Op de beurs in april komt daar het thema Intralogistiek bij. Het samenspel tussen Smart Industry en Smart Logistics wordt daardoor in Hannover volledig weergegeven.
Met de hoofdthema's ‘Integrated Industry' en ‘Integrated Energy' is het tevens het topevenement voor Smart Industry.
Het hoofdthema ‘Integrated Industry - Connect & Collaborate' is voor alle industriële branches van immens belang. Tegenwoordig kan bijvoorbeeld de samenwerking tussen mens en robot in ondernemingen van vrijwel elke grootte vrij eenvoudig worden benut. Of de digitale tweeling: Het virtuele beeld van een product en de koppeling van fabrikant- en klantgegevens maken geoptimaliseerde productieprocessen mogelijk.

 

CeMAT

Gelijktijdig met de Hannover Messe vindt de CeMAT plaats. Dit is 's werelds belangrijkste voor intralogistiek en supply chain management plaats. De exposanten staan verdeeld over de hallen 19, 20, 21, 24 en 26.

 

Congres voor de maakindustrie

De Hannover Messe biedt meer dan 1.000 conferenties en forums over alle belangrijke thema's: Smart Industry, cyber security, intelligente netwerken en decentrale energievoorziening. Programma's als Tec2You, Job & Career en WoMenPower motiveren studenten om te beginnen aan een technische studie en bieden professionals de gelegenheid zich te oriënteren voor hun verdere carrièreplanning. De Global Business & Markets in hal 3 is het belangrijkste Europese ontmoetingspunt voor de buitenlandse handel.

De vraag naar startups in de industriële sfeer neemt steeds meer toe. Young Tech Enterprises in hal 3 is het ontmoetingspunt voor startups. Organisaties voor economisch beleid bij de Research & Technology zijn te vinden in hal 2.

Hannover Messe

 

Charter

Ter gelegenheid van de internationale vakbeurzen Hannover Messe en CeMAT 2018 organiseert TradeFairs.nl op dinsdag 24 april een
speciale eendaagse chartervlucht naar Hannover. Verzamelen om 06:00 uur op Vliegveld Rotterdam-Den Haag en terugkomst om 20:45 op Vliegveld Rotterdam Den Haag.

 

 

Hannover Messe 2018 weer samen met CeMAT'
Hannover is van 23 tot en met 27 april 2018 de stad waar 's wereld grootste industriebeurs, de Hannover Messe wordt gehouden.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de handelskrant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts