zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Breman Machinery bouwt nieuwe hal voor grootste kotterbank van Europa [video]


Genemuiden, 5 februari 2018
Auteur:
Rolf Elling
Met de nieuwe Skoda kotterbank HCW4 kan Breman Machinery uit Genemuiden nog grotere werkstukken maken en dat is waar de markt om vraagt momenteel. De broers Henk en Hans Breman hebben wel de tijd genomen om te beslissen of de kotterreus er moest komen, gevolg was namelijk dat er ook een nieuwe hal voor de machine gebouwd moest worden.

Met de opbouw van de Skoda Kotterbank is gestart. Het totale gewicht ligt op 500 ton. Dit stelde ook speciale eisen aan de fundering. In totaal is er 360 m3 beton gestort (gewapend). In mei dit jaar moet de in Tsjechië gemaakte kotterbank gaan draaien.

 

Bekijk de video over de bouw van de hal


Aanvragen nemen toe

De machine kan producten bewerken van circa 26 x 10 meter. De draaitafel mag tot 250 ton worden beladen en de maximale diameter van een werkstuk ligt op ongeveer 20 meter. De tafel kan zowel als positieer- en als carrousel tafel worden gebruikt. Breman Machinery is al bekend met Skoda, binnen het bedrijf wordt al jaren gewerkt met een kleiner type. Henk Breman, directeur/eigenaar, geeft aan dat de  nieuwe aanwinst vooral noodzakelijk is omdat de aanvragen voor steeds grotere werkstukken toeneemt. ‘Daarnaast is de nieuwe machine ook een back-up voor zijn kleinere broer. Immers, nu zijn we sterk afhankelijk van deze ene kotterbank. Vooral gezien de inzet, de machine draait de volle 100 procent capaciteit. Mocht er een keer een storing optreden, kunnen we niet verder. Straks wel. We willen dus verder, klantgericht. Dit onderkennende, hebben we hierop beleid ontwikkeld. En een dergelijke investering doe je niet zomaar even.'


Zwaar hijswerk

Een aantal jaar geleden is dus het gehele traject voor de nieuwe kotterbank in gang gezet. ‘Al vrij snel bleek dat de enorme machine niet zomaar in een bestaande productiehal kon worden geplaatst. Dus is besloten om op het bedrijfsterrein een nieuwe hal met een afmeting van 85 meter lang bij 30 meter breed en 25 meter hoog te bouwen. In verband met de zware werkstukken is ook de hijscapaciteit verhoogd. In de nieuwe hal ligt deze op 4 keer 80 ton, 320 ton dus. Tot nu toe kunnen we 240 ton handelen. In 1999 gingen we hier in Genemuiden voor het eerst de hoogte in, nu hebben we vier productiehallen die in de hoogte zijn gebouwd', aldus Breman.


Steeds groter

Een sprekend voorbeeld van steeds groter wordende producten is bijvoorbeeld de gripper voor het plaatsen van windmolenfundaties. Deze grippers hadden vrij recent nog een diameter van een ruim vijf meter, nu zit dit op negen tot tien meter in doorsnede. Dit geeft aan dat de producten waar de markt om vraagt, steeds groter worden.


http://www.breman-machinery.nl/

Breman Machinery bouwt nieuwe hal voor grootste kotterbank van Europa [video]'
Voor de bouw van de nieuwe Skoda startte, is er een gewapende betonvloer gelegd van 2.30 en 1.80 meter dik.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts